Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2016 βρέθηκε ο τραπεζικός δείκτης, ενώ σημαντική πτώση σημείωσε και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου μετά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στις ελληνικές τράπεζες και ειδικά στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (κλείσιμο στο 1,64 ευρώ με απώλειες 13,23% και κοντά στα ιστορικά χαμηλά των 1,62 ευρώ), τη στιγμή που το κλίμα έχει επιδεινωθεί εκ νέου λόγω των αναταραχών στην Ιταλία, «ταρακουνώντας» και τα ελληνικά ομόλογα. Αρνητικά λειτούργησε στην αγορά και η έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, η οποία αν και αναφέρει πως η αντίδραση της αγοράς φαίνεται υπερβολική το τελευταίο διάστημα, ωστόσο επισημαίνει πως η επενδυτική εμπιστοσύνη απέναντι στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έχει πλέον χαθεί.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,47% στις 681,17 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,19%, στο -1,13% έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ πτώση 3,97% και στις 554,96 μονάδες βρέθηκε ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να κλείνει στο -2,14%, την Εθνική στο -2,95% και τη Eurobank στο -3,08%. Ο τζίρος, παρά τη μεγάλη τραπεζική πτώση, διαμορφώθηκε στα 37,22 εκατ. ευρώ και δεν ακολούθησε την «εκτόξευση» που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση μεγάλης πτώσης (της περασμένης Παρασκευής).

Οι προσδοκίες για μια αξιοπρεπή ολοκλήρωση του 9μήνου με τους συνήθεις επιλεκτικούς καλλωπισμούς στις αποτιμήσεις δεικτοβαρών τίτλων κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής διαψεύστηκαν παταγωδώς, καθώς ο «μαύρος κύκνος» με τη μορφή του ελλείμματος του ιταλικού προϋπολογισμού αναζωπύρωσε την παρουσία του, σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας της Κύκλος Χρηματιστηριακή. Επιπλέον, η υπόθεση Folli Follie διαβρώνει τη χαμηλή αξιοπιστία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, που ήδη βιώνει τη δυσπιστία για την αποτελεσματικότητα των διοικήσεων των τραπεζών σχετικά με τον στόχο εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο νέων ανακεφαλαιοποιήσεων. Βιώνουμε πάλι ιδιαίτερα χαμηλούς ημερήσιους τζίρους, συνέχιση της αποεπένδυσης από τους επενδυτές εξωτερικού και απροθυμία ανταπόκρισης του «έξυπνου χρήματος» για τοποθετήσεις σε τίτλους με ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά, ενόσω η καχυποψία παραμένει στην ατμόσφαιρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή