Τσάμπιονς Λιγκ: «Κρύα» ήττα της ΑΕΚ από την Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: «Κρύα» ήττα της ΑΕΚ από την Μπενφίκα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σουτ… απελπισίας του Σεμέδο έμελλε να σφραγίσει τη νίκη της Μπενφίκα (έπαιξε το β΄ ημίχρονο με 10 παίκτες) επί της ΑΕΚ με 3-2 χθες στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς όπου «έσπασαν» καρδιές. Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Αγιαξ στο Μόναχο επί της Μπάγερν (1-1), η Ενωση έχασε πολύ σημαντικό έδαφος στον Ε΄ όμιλο και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα προλάβει το τρένο της 3ης θέσης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και στο πέμπτο λεπτό η Μπενφίκα είχε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Κόντι. Ενα λεπτό αργότερα, όμως, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 με τον Σεφέροβιτς. Κι ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να συνέλθει, η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 10΄ για να κάνει το 0-2 με την κεφαλιά του Φέισα και πέντε λεπτά αργότερα, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Γκριμάλδο, που έφυγε στην πλάτη του Μπακασέτα και με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Η πρώτη σοβαρή απειλή της ΑΕΚ ήρθε στο 23΄ με το σουτ του κορυφαίου, χθες, Χουλτ από τα αριστερά, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας τον νίκησε.

Στο 45+1΄ η ΑΕΚ άγγιξε το 1-2 με το γυριστό σουτ του Μπακασέτα, αλλά για μία ακόμη φορά ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα, η Μπενφίκα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ντίας δέχθηκε, σωστά, τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οπως αναμενόταν, η ΑΕΚ πήρε την κατοχή στο β΄ μέρος, έκλεισε την Μπενφίκα στα καρέ της και πέτυχε αυτό που ήθελε, καθώς σκόραρε νωρίς, με τον Κλωναρίδη για το 1-2 (53΄). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε και άλλες ευκαιρίες μετά το γκολ για να ισοφαρίσει σε 2-2, κάτι που κατάφερε στο 63΄ πάλι με τον Κλωναρίδη, ύστερα από την κεφαλιά-πάσα του Οικονόμου. Στο 73΄, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι και να προηγηθεί με 3-2 αλλά ο Βλαχοδήμος σταμάτησε τον Κλωναρίδη. Στη συνέχεια της φάσης και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι «αετοί» της Λισσαβώνας σκόραραν για το 2-3 (74΄) με τον Σεμέδο, ο οποίος σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής ανάμεσα από τρεις παίκτες της ΑΕΚ, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπάρκα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68΄ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (79΄ Γκάλο), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (60΄ Γιακουμάκης).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλντο, Ρούμπεν Ντίας, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Ζέντσον, Πίτσι (62΄ Αλφα Σεμέδο), Σάλβιο (46΄ Λίμα), Ράφα Σίλβα (84΄ Σέρβι), Σεφέροβιτς.

• Αίσθηση προκάλεσαν η ήττα της Ρεάλ με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ και το 0-0 της Γιουνάιτεντ με τη Βαλένθια στην Αγγλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή