Τρεις συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Γαλλία

Τρεις συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Γαλλία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τρία άτομα έθεσαν υπό κράτηση οι γαλλικές αρχές, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στην έδρα της σιιτικής ισλαμικής οργάνωσης Κέντρο Ζάχρα, στην κωμόπολη Γκραντ-Σαντ στη βόρεια Γαλλία.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν έρευνα στο μουσουλμανικό κέντρο έξω από τη Δουνκέρκη, αλλά και στις κατοικίες των επικεφαλής της οργάνωσης, που φέρονται να έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και ειδικότερα τη σιιτική Χεζμπολάχ.

Το Κέντρο Ζάχρα φιλοξενεί και άλλες οργανώσεις, όπως το Αντισιωνιστικό Κόμμα, τη Σιιτική Ενωση της Γαλλίας και το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο France Marianne, που θεωρούνται ύποπτες από τη γαλλική δικαιοσύνη για διασπορά ισλαμικής τρομοκρατικής προπαγάνδας. Η αστυνομία κατέσχεσε όπλα και «πολεμικό υλικό», ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οργάνωσης δεσμεύθηκαν για διάστημα έξι μηνών, κατόπιν απόφασης της τοπικής εισαγγελίας. Σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ εξέφρασε «μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όλα τα μέλη των υπηρεσιών που συμμετείχαν στη σημερινή επιχείρηση».

Η οργάνωση Κέντρο Ζάχρα ιδρύθηκε το 2005, ενώ είχε ήδη απασχολήσει τις Αρχές εξαιτίας της δριμύτατης κριτικής που ασκούσε στον «σιωνισμό». Σε άρθρο της ιστοσελίδας του το 2016, το Κέντρο Ζάχρα καταφερόταν κατά της «τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που αποτελεί ναζιστικό σοσιαλιστικό σιωνιστικό πείραμα».

Στο μεταξύ, κεφάλαια των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν στη Γαλλία δέσμευσε χθες το γαλλικό κράτος, κατόπιν έρευνας που απέδειξε την εμπλοκή του Ιρανού θρησκευτικού ηγέτη αγιατολάχ Χαμενέι σε σχέδιο επίθεσης με στόχο εκδήλωση ιρανικής οργάνωσης της αντιπολίτευσης έξω από το Παρίσι τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή