«Δύναμη Ελληνισμού» από Δημ. Καμμένο

«Δύναμη Ελληνισμού» από Δημ. Καμμένο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «αποκαλυπτήρια» του κόμματός τους, που τιτλοφορείται «Δύναμη Ελληνισμού», έκαναν χθες οι Τάκης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι δύο πολιτικοί σημείωσαν πως ο νέος φορέας γεννήθηκε από την «αδήριτη ανάγκη δημιουργίας ενός πραγματικά πατριωτικού κόμματος». «Είμαστε δεξιοί χωρίς εκπτώσεις» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Τ. Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας πως το νέο κόμμα θα επιδιώξει αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.

Το κόμμα που φιλοδοξεί όπως λένε οι δημιουργοί του να «καλύψει τον χώρο μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής», έχει ως βασική στρατηγική «την εθνική ανεξαρτησία με τις υφιστάμενες διεθνείς συνεργασίες». Με βασικό όχημα, όπως έγινε σαφές σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, τον εναγκαλισμό με την Ορθοδοξία, οι δύο πολιτικοί σημείωσαν πως ένα από τα βασικά «οράματα» του νέου κόμματος είναι η «μεταλαμπάδευση της ελληνικής παιδείας». Κεντρικό άξονα στην ιδρυτική διακήρυξη έχει, ως αναμενόταν, και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με το μότο «η Μακεδονία είναι ελληνική» να κατέχει δεσπόζουσα θέση. Στο πλαίσιο αυτό, ο διαγραφείς βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, που αναλαμβάνει πρόεδρος του νέου κόμματος, επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον ότι «έπαιξε το θέμα της Μακεδονίας σε μια ζαριά» και προσθέτοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών «πρέπει να σχιστεί». Τέλος, ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της ψήφου των ομογενών, με τους οποίους η σχέση της Ελλάδας «πρέπει να είναι διαρκής και οργανωμένη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή