Καβγά σε μπαρ είχε ο δικαστής Κάβανο

Καβγά σε μπαρ είχε ο δικαστής Κάβανο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο εκλεκτός του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, Μπρετ Κάβανο, η υποψηφιότητα του οποίου δοκιμάζεται λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και πρόβλημα διαχείρισης του αλκοόλ, φέρεται ότι είχε ανακριθεί από την αστυνομία πριν από τρεις δεκαετίες επειδή είχε εμπλακεί σε καβγά σε μπαρ.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 1985 όταν ο Κάβανο ήταν φοιτητής στο Γέιλ, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, που αποκαλύφθηκε από τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Σύμφωνα με την έκθεση, η συμπλοκή σημειώθηκε έπειτα από συναυλία των UB40, όταν ο Κάβανο θεώρησε ότι ο θαμώνας ενός μπαρ έμοιαζε με τον τραγουδιστή. Οταν άρχισε να τον κοιτάζει επίμονα, εκείνος διαμαρτυρήθηκε και τότε ο Κάβανο τον έβρισε και του έριξε την μπίρα του πάνω του. Ολα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που η συμπεριφορά του Κάβανο κατά το παρελθόν ερευνάται διεξοδικά από το FBI προτού προχωρήσει η επικύρωση της υποψηφιότητάς του από τη Γερουσία. Χθες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μαρκ Τζατζ, παλιού φίλου το Κάβανο, στο πλαίσιο της έρευνας του FBI. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακ Κόνελ, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι άνοιξαν τις πύλες της λάσπης εναντίον του υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι καταγγελίες των γυναικών έγιναν αντικείμενο «από την Ακροαριστερά, η οποία αγωνιζόταν να τορπιλίσει την υποψηφιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για επιχείρηση πολιτικής καταστροφής. Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί φαίνεται ότι αλλάζουν τακτική και ισχυρίζονται ότι η οργισμένη και φορτισμένη κατάθεση του Κάβανο ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης αποτελεί ένδειξη ότι δεν μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του υπό πίεση και άρα είναι ακατάλληλος για μια τόσο κρίσιμη θέση. Τέλος, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε χθες ότι ο Κάβανο δεν θα διδάξει το μάθημα «Το Ανώτατο Δικαστήριο από το 2005», όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί για τον Ιανουάριο του 2019. Ο Κάβανο διδάσκει στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ εδώ και μία δεκαετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή