Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Πρόκληση για τη νέα γενιά

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Πρόκληση για τη νέα γενιά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις διαπιστεύσεις στα χέρια και με χαμόγελα που στόλιζαν τα πρόσωπά τους, 14 αθλητές και 19 αθλήτριες της χώρας μας μπήκαν, χθες το μεσημέρι, στο αεροπλάνο με προορισμό το Μπουένος Αϊρες. Πρόκειται για τη νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (6 – 18 Οκτωβρίου).

Ανάμεσα στους 33 εκπροσώπους της χώρας μας, οι περισσότεροι από τους οποίους ήδη έχουν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς διοργανώσεις της ηλικίας τους, βρίσκονται οι ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προηγούμενη διοργάνωση (Κίνα, 2014) αγωνίστηκε η Αννα Κορακάκη. Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής θα ταξιδέψει και αυτό στην Αργεντινή, διότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την έχει επιλέξει ως την αθλήτρια-πρότυπο. «Τη διοργάνωση του 2014 τη θυμάμαι σαν χθες. Είχα έρθει 4η και στενοχωρήθηκα. Τότε, η ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ιβάνα Μαξίμοβιτς μου είπε να μη στενοχωριέμαι γιατί οι κανονικοί Ολυμπιακοί είναι σε δύο χρόνια και διαθέτω δυνατότητες για να διακριθώ εκεί. Νόμιζα ότι μου το λέει για να μη στενοχωριέμαι… Τέσσερα χρόνια μετά, εγώ θα έχω τον ρόλο της και θα είμαι δίπλα στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες της σκοποβολής, κάτι που αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή», μας είπε η «χρυσή» ολυμπιονίκης.

Η ελληνική κωπηλασία είναι το μόνο άθλημα που έχει φέρει διακρίσεις στη χώρα μας και στις τρεις προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις. Στο Μπουένος Αϊρες θα εκπροσωπηθεί από τον Στέφανο Καπάκογλου και τις Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου. «Εχουμε κάνει καλή προετοιμασία διότι ο στόχος μας είναι υψηλός. Θέλουμε να γυρίσουμε από την Αργεντινή με το χρυσό μετάλλιο. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας», δήλωσε στην «Κ» η Μαρία Κυρίδου.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Η διοργάνωση των Νέων αποτελεί τον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων», υπογράμμισε ο Γιάννης Καρράς, πρόεδρος της ομοσπονδίας κωπηλασίας και αρχηγός της αποστολής για Αργεντινή.

Ελπίδες για διακρίσεις έχει και η ελληνική ιστιοπλοΐα. Θα αγωνιστούν δύο από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου στα Techno, η Κατερίνα Δίβαρη και ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης. Ο στίβος θα εκπροσωπηθεί με 13 αθλητές και αθλήτριες, παιδιά που έχουν ξεχωρίσει σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια στις ηλικιακές τους κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή