Αναζητούνται ψηφιακά οι «αμαρτίες» στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπ. Πολιτισμού

Αναζητούνται ψηφιακά οι «αμαρτίες» στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπ. Πολιτισμού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στην ιστορία του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού δόθηκε χθες. Η αρμόδια επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, παρουσία οικονομικού εισαγγελέα, κατέσχεσε τους σκληρούς δίσκους πέντε υπολογιστών προκειμένου να εξεταστούν για την πολύκροτη υπόθεση των δήθεν δανείων και βοηθημάτων που φαίνεται πως έπαιρναν ορισμένοι στο όνομα ανυποψίαστων υπαλλήλων και στη συνέχεια «χαρίζονταν» για… κοινωνικούς λόγους. Η κατάσχεση έγινε αφού η δικογραφία της υπόθεσης των δανείων έφτασε στα χέρια της επιθεωρήτριας μετά τη μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα ο υφυπουργός Κώστας Στρατής. Οι υπολογιστές είχαν απομακρυνθεί από τα γραφεία του Ταμείου και ασφαλίστηκαν.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 50 περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι βρέθηκαν εν αγνοία τους να έχουν αποδεχθεί δάνεια και οικονομικά βοηθήματα από το Ταμείο, ενώ θα εξεταστούν ακόμη 250 περιπτώσεις.

Να θυμίσουμε ότι η νέα διοίκηση τοποθετήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και μετά τις αποκαλύψεις για τις «αμαρτίες» του Ταμείου που αποκαλύφθηκαν με τον έλεγχο του υπ. Οικονομικών για την περίοδο 2005-2016. Την ίδια περίοδο, αντικαταστάθηκε ο τότε διευθυντής του και η νέα διοίκηση ζήτησε μία σειρά εγγράφων για την οικονομική διαχείριση του Ταμείου. Αντί στοιχείων ήρθε αντιμέτωπη με μια δίμηνη κατάληψη από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ («Κ», 23/02/2018). Στο σχέδιο νόμου για την εξυγίανση του Ταμείου προβλέπεται η παύση της απευθείας οικονομικής σύνδεσης με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Οι ύποπτες συναλλαγές θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών και θα φανεί τι άλλο ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει από την εξέταση των υπολογιστών και του κεντρικού σέρβερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή