Υψηλό ενδιαφέρον για την Telekom Albania

Υψηλό ενδιαφέρον για την Telekom Albania

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ή και περισσότεροι είναι οι ενδιαφερόμενοι για την Telekom Albania, θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ στη γειτονική Αλβανία. Εκτός από την Telekom Serbia, στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται δύο βουλγαρικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Vivacom, Bulgaria Telecom), μία αλβανική τουρκικών συμφερόντων (Eagle Telecom) και ένας Ελληνας επιχειρηματίας. Αυτό διαρρέεται από τη σερβική πλευρά, που φαίνεται να είναι η πιο κινητική απ’ όλες.

Σύμφωνα με το Βloomberg, το οποίο επικαλούνται σερβικά μέσα ενημέρωσης, η Telecom Serbia κατέθεσε προσφορά 61 εκατ. ευρώ για την Telekom Albania και επισήμανε ότι αυτή η προσφορά είναι η υψηλότερη από όλες τις υπόλοιπες. Μάλιστα, το πρακτορείο διαβλέπει πίσω από αυτή την κίνηση του κρατικού σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού πολιτικά κίνητρα.

Η Telekom Albania είναι η δεύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Αλβανίας μετά τη Vodafone. H εταιρεία, γνωστή στο παρελθόν ως Albania Mobile Communications (AMC), αποκτήθηκε από την Cosmote το 2000 αντί 91 εκατ. ευρώ. Στρατηγική, πάντως, του ΟΤΕ είναι να εξέρχεται από τις αγορές όπου δεν έχει παρουσία τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία. Αυτό έπραξε πριν από αρκετά χρόνια στη Βουλγαρία, όπου αποεπένδυσε από την εταιρεία Cosmo-Bulgaria.

Στελέχη του ΟΤΕ χθες επιβεβαίωναν τις διαδικασίες πώλησης της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι «ο όμιλος ΟΤΕ επανεξετάζει και αξιολογεί συνεχώς όλες τις δραστηριότητές του, σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες και τους στόχους της εταιρείας, και με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους του και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή