Nτι Μάιο: Επενδύουμε στα χαμόγελα των Ιταλών

Nτι Μάιο: Επενδύουμε στα χαμόγελα των Ιταλών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους στόχους του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, αναφέρθηκε ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Επενδύουμε στα χαμόγελα των Ιταλών. Επενδύουμε στην χαρά των πολιτών, στην βούλησή τους να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «αν επιστρέψει το χαμόγελο, θα πάρει μπρος και η οικονομία», ενώ «αν η κυβέρνηση συνεχίσει να ζητά θυσίες, η οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση».

Σε σχέση με το «εισόδημα του πολίτη» για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι το ποσό (το οποίο υπολογίζεται στα 780 ευρώ τον μήνα), θα κατατίθεται σε ηλεκτρονική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να γίνονται αγορές μόνον ειδών πρώτης ανάγκης. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, «θα αποφεύγεται κάθε είδος φοροδιαφυγής και θα στηρίζεται η πραγματική οικονομία, με δέκα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή