Ο Μπέζος εκθρόνισε τον Γκέιτς από την 1η θέση στη λίστα του Forbes

Ο Μπέζος εκθρόνισε τον Γκέιτς από την 1η θέση στη λίστα του Forbes

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, εκθρονίζοντας μετά από 24 χρόνια τον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο Μπέζος κατακτά την πρωτιά με περιουσία 160 δισ. δολαρίων και γίνεται έτσι ο πρώτος που εμφανίζει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ.

O Γκέιτς μένει στη δεύτερη θέση, με περιουσία ύψους 97 δισ. δολ. Ο  Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία ύψους 88,3 δισ. δολ. βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο  Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με περιουσία ύψους 61 δισ. δολ., παρότι είναι φτωχότερος κατά 10 δισ. σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Larry Ellison, με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στη 259η θέση, αλλά η περιουσία του παρέμεινε η ίδια σε σχέση με πέρυσι, στα 3,1 δισ. δολ. Το 2017 ο Τραμπ κατέλαβε τη 248 θέση.

 

Ο Μπέζος εκθρόνισε τον Γκέιτς από την 1η θέση στη λίστα του Forbes-1

Σε όρους ποσοστιαίας μεταβολής τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του είδε ο διευθύνων σύμβουλος του twitter, Τζακ Ντόρσι. Αυξήθηκε 186% από πέρσυ, στα 6,3 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, στους «ηττημένους» της χρονιάς, ο Τζορτζ Σόρος είχε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια. Η πτώση ωστόσο σχετίζεται με την απόφασή του να μεταφέρει 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα του Forbes

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή