Ξεπέρασαν τα τρία δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες

Ξεπέρασαν τα τρία δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 306 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τον Αύγουστο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για μηδενισμό των οφειλών έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Αυγούστου τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου έφθασαν τα 3,036 δισ. ευρώ από 2,73 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Ιουλίου.

Από τα 3,036 δισ. ευρώ το 1,974 δισ. ευρώ από 1,940 δισ. που ήταν στα τέλη Ιουλίου αφορούσε σε ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων του κράτους, ενώ ποσό 1,062 δισ. ευρώ από 790 εκατ. τον Ιούλιο σε επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν υπάρχε σαφής αναφορά για πλήρη εξόφλησή τους έως τα τέλη του 2018. Υπάρχει μόνον η εκτίμηση ότι οι φορείς πρέπει να μειώσουν περαιτέρω τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως τα τέλη του 2018, μετά και το 1 δισ. ευρώ που τους δόθηκε τον Αύγουστο για την αποπληρωμή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή