Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από το πρωτόκολλο της Συμφωνίας της Βιέννης

Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από το πρωτόκολλο της Συμφωνίας της Βιέννης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το προαιρετικό πρωτόκολλο της Συμφωνίας της Βιέννης για την επίλυση διεθνών διαφορών αναφορικά με μια καταγγελία του «Κράτους της Παλαιστίνης» εναντίον των ΗΠΑ στο Διεθνές Δικαστήριο, στην οποία αναφέρεται ότι η τοποθέτηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Η απόφαση αυτή συνδέεται με μια υπόθεση που έφερε το αποκαλούμενο Κράτος της Παλαιστίνης που ονομάζει κατηγορούμενο τις ΗΠΑ, καταγγέλοντας την μεταφορά της πρεσβείας μας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Μπόλτον στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι ΗΠΑ παραμένουν μέρος της υποκείμενης Σύμβασης της Βιέννης περί Διπλωματικών Σχέσεων και αναμένουμε όλα τα μέρη να τηρούν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις με βάση τη Συνθήκη», κατέληξε ο Μπόλτον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή