ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ειρωνικά σχόλια από τον Τραμπ κατά της Φορντ

A.P., ΑΠΕ

Ο πρόεδρος Τραμπ εκφωνεί ομιλία στο Σάουθχεϊβεν του Μισισίπι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΗΠΑ

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανιζόταν πολύ προσεκτικός όταν αναφερόταν δημοσίως στην Κριστίν Μπλέιζι Φορντ – την 51χρονη πανεπιστημιακό που κατήγγειλε τον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση προ 32 ετών. Μιλώντας, όμως, σε συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών στην πολιτεία του Μισισίπι, ο Αμερικανός πρόεδρος ξαναβρήκε τον παλιό, κακό εαυτό του.

«Σε ποια γειτονιά συνέβη; Δεν γνωρίζω. Πού βρίσκεται αυτό το σπίτι; Δεν γνωρίζω. Πάνω κάτω, πού ήταν; Δεν γνωρίζω. Αλλά ήπια μια μπίρα. Αυτό είναι το μόνο που θυμάμαι», δήλωσε ο Τραμπ, διακωμωδώντας κάποια κενά στην κατάθεση της Φορντ ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

Οπως ήταν επόμενο, ο δικηγόρος της Φορντ, Μάικ Μπρόμγουιτς, καυτηρίασε αμέσως τον Τραμπ, κάνοντας λόγο για «άσπλαχνη και σκαιή επίθεση» εναντίον της πελάτισσάς του. Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κατέγραψε «ένα νέο αρνητικό ρεκόρ» με την «απροσχημάτιση ειρωνεία του» εναντίον ενός θύματος σεξουαλικής βίας. Απαντώντας, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κεϊλάν Κόνγουεϊ δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αρκέστηκε «να επισημάνει αντιφάσεις» στην κατάθεση της Φορντ, την οποία όλη η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη προσοχή, «σαν αυγό Φαμπερζέ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το χειρότερο για τον Τραμπ είναι ότι έσπευσαν να του ασκήσουν κριτική και δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσουν τον Κάβανο, ο Τζεφ Φλέικ και η Σούζαν Κόλινς. Πάντως, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε ότι η ψηφοφορία για τον Κάβανο στην ολομέλεια του σώματος θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού ολοκληρωθεί η συμπληρωματική έρευνα του FBI, τα πορίσματα της οποίας θα διανεμηθούν προηγουμένως στους γερουσιαστές. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν οριακή πλειοψηφία 51-49 στο σώμα, κάτι που σημαίνει ότι αρκούν δύο γερουσιαστές τους να καταψηφίσουν τον Κάβανο για να ματαιωθεί ο διορισμός του στο Ανώτατο Δικαστήριο – εάν, βέβαια, όλοι οι Δημοκρατικοί τον καταψηφίσουν, όπως αναμένεται.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ