Bloomberg: Η Μέι θα ζητήσει από τη Βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit

Bloomberg: Η Μέι θα ζητήσει από τη Βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σχεδιάζει να «εκβιάσει» την επίτευξη συμφωνίας μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ώστε να αποτρέψουν την πιθανότητα εξέγερσης εντός του κόμματός της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρωθυπουργός και οι συνεργάτες της επιθυμούν η τελική συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει επικυρωθεί από τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου σε διάστημα δύο εβδομάδων αφότου υπογραφτεί το κείμενο στις Βρυξέλλες που θα περιέχει τους όρους του διαζυγίου. 

Βάσει αυτού του χρονοδιαγράμματος της Ντάουνινγκ Στριτ, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα κληθούν να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τη συμφωνία ως τις αρχές του Δεκεμβρίου, είπαν ενημερωμένες πηγές στο Bloomberg.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός απηύθυνε χθες έκκληση για ενότητα στους Τόρις, ζητώντας τους να στηρίξουν το σχέδιό της για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., προειδοποιώντας τους εσωκομματικούς της αντιπάλους ότι τα επιχειρήματά τους ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το Brexit.

Εξι μήνες προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, η Μέι προς το παρόν μοιάζει να αντέχει την εσωκομματική καταιγίδα. Αντιπαρήλθε τις προτάσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής της, του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν κρύβει την φιλοδοξία του να την αντικαταστήσει στην ηγεσία των Τόρις και τον πρωθυπουργικό θώκο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή