Μνημείο σκλάβων επισκέφθηκε η Μελάνια

Μνημείο σκλάβων επισκέφθηκε η Μελάνια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΑΝΑ. Στεφάνι σε φρούριο στις ακτές του Ατλαντικού, σταθμό μεταφόρτωσης Αφρικανών σκλάβων από τον 17ο μέχρι και τον 19ο αιώνα, κατέθεσε χθες η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, για να υποσχεθεί ότι ουδέποτε θα λησμονήσει όσα είδε στο σημερινό μουσείο και μνημείο του Κάστρου Κέιπ Κόουστ.

«Η εμπειρία αυτή υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω όσα είδα και τις ιστορίες που άκουσα», είπε η κ. Τραμπ μετά την επίσκεψή της στα κελιά του φρουρίου και αφού είδε την «πύλη χωρίς επιστροφή», από την οποία περνούσαν οι σκλάβοι, προτού στοιβαχθούν στα αμπάρια των πλοίων με προορισμό την αμερικανική ήπειρο και τη ζωή στις φυτείες καπνού στις ΗΠΑ, ζαχαρακάλαμου στην Καραϊβική και στα ορυχεία πολύτιμων λίθων της Βραζιλίας.

Το Φρούριο Κέιπ Κόουστ, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, έχει μετατραπεί σε μουσείο και μνημείο για τη διακίνηση σκλάβων. Το μουσείο επισκέφθηκαν πολλοί Αμερικανοί πρόεδροι, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του σε ταξίδι τους στην Αφρική το 2009.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Πρώτη Κυρία ξεναγήθηκε στο φρούριο, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της για την ιστορία της δουλείας και την απάνθρωπη μεταχείριση των Αφρικανών θυμάτων του εμπορίου ανθρώπων.

«Πολύ καλή δουλειά»

Η επίσκεψη της κ. Τραμπ αποτελεί προσπάθεια προώθησης θετικής εικόνας του Λευκού Οίκου σε χώρες της Αφρικής, τις οποίες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «χώρες απόπατους». Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διπλωματική «εξόρμηση» της συζύγου του λέγοντας: «Κάνει πολύ καλή δουλειά ως Πρώτη Κυρία. Η επίσκεψη στην Γκάνα ήταν πολύ όμορφη».

Επόμενοι σταθμοί στην αφρικανική περιοδεία της κ. Τραμπ θα είναι το Μαλάουι, η Κένυα και η Αίγυπτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή