Μπάσκετ: Κύπελλο, ο θεσμός των… φαβορί

Μπάσκετ: Κύπελλο, ο θεσμός των… φαβορί

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απαγορευτικό» ακόμα και σε ενδεχόμενη έκπληξη «σήκωσαν» οι ομάδες που είχαν χαρακτηριστεί φαβορί για την πρόκρισή τους στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου και επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις για την επικράτησή τους. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ΑΕΚ διεκπεραίωσαν την τυπική διαδικασία των αγώνων τους, με το Παγκράτι (100-66) στο ΜΕΤΣ και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (76-54) στο Αιγάλεω, αντίστοιχα, ενώ μ’ εξαίρεση τη νίκη της Κύμης στο Ρέθυμνο, οι φιλοξενούμενοι «λύγισαν» στις έδρες του ΠΑΟΚ, του Περιστερίου και του Προμηθέα Πατρών. Η απόδοση των Αμερικανών παικτών ήταν καταλυτική στην εξέλιξη των αγώνων και τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων.

Στα ζευγάρια των προημιτελικών (3-4/11), ξεχωρίζει το ντέρμπι των «Δικεφάλων», ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ενώ θα παίξουν Κύμη – Περιστέρι και Προμηθέας – Παναθηναϊκός. Ο Κολοσσός θα περιμένει τον νικητή του σημερινού αγώνα, Ολυμπιακού – Χολαργού (19.00) για να παίξει στην έδρα του.

Στην Πάτρα, ο Προμηθέας επέβαλε τον ρυθμό του από το πρώτο δεκάλεπτο και νίκησε εύκολα τον Αρη (86-65), που δεν αντιστάθηκε. Οι Γκίκας (16 π.), Κατσίβελης (13 π.) και Μπράουν (15 π.) οδήγησαν την παραγωγή του σκορ, απέναντι στον Αρη που είχε πρώτο σκόρερ τον Βεργίνη (15 π.).

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο από την άμυνα «ζώνης» του Πανιωνίου, αλλά βρήκε λύσεις στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο, φθάνοντας σε διαφορά ασφαλείας (62-44 στο 30΄) και έχοντας 23 ασίστ, ενώ οι «κυανέρυθροι» έπαιξαν με 5 ξένους. Οι γηπεδούχοι είχαν πρώτους σκόρερ τους Τζόουνς (16 π.), Γκάρετ (14 π.) και Χρυσικόπουλο (15 π.), ενώ από τον Πανιώνιο ήταν οι Σίνγκλερ (17 π.), Χάρις (12 π.) και Μπέρι (10 π.).

Η Κύμη πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο (69-61) και η απόδοση του νεοαποκτηθέντα Σκοτ Σαγκς (18π.) διατήρησε το συνεχές προβάδισμά της στο σκορ, ενώ δύο ακόμα συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Χόρτον 11 π., Γουάσιγκτον 10 π.). Χαμηλότατη ευστοχία του Ρεθύμνου στα τρίποντα (18%), ενώ είχε πρώτους σκόρερ τους Ντάνιελς (14 π.), Γκάιτον (15 π.) και Μπαρτ (13 π.)

Το Περιστέρι απέκτησε, πρόσφατα, τον Εντ Ντάνιελ με δίμηνο συμβόλαιο και ο Αμερικανός σέντερ είχε καθοριστική απόδοση στη νίκη-πρόκριση (91-81) του Περιστερίου, κόντρα στον Ηφαιστο, ο οποίος ήταν αξιόμαχος για 35 λεπτά, αλλά δεν είχε σωστές, επιθετικές επιλογές, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 79-71, χάριν στις πρωτοβουλίες των Μπεντίλ (10 π.) και Χάροου (19 π.). Από την ομάδα της Λήμνου, οι Γκότσερ (12 π.), Μπρέιζελτον (12 π.) και Εβανς (13 π.) ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή