Επαφές και ομιλίες για την «ΕΛΠΙΔΑ» είχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στις ΗΠΑ

Επαφές και ομιλίες για την «ΕΛΠΙΔΑ» είχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στις ΗΠΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σημαντικές επαφές αλλά και ομιλίες σε συνέδρια διεθνούς κύρους είχε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πριν από λίγες ημέρες όταν επισκέφθηκε τη Νέα Yόρκη, στο περιθώριο τής 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Από τις σημαντικότερες στιγμές της επίσκεψης στις ΗΠΑ ήταν η ομιλία της με θέμα «Κοινωνική Αλληλεγγύη: Ο δρόμος για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία» στο περίφημο Concordia Summit. Παρουσιάζοντας το παράδειγμα του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», σημείωσε την ανάγκη για συλλογική δράση, ως απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα. Στους ακροατές ήταν ισχυρά μέλη της ελληνικής διασποράς, όπως ο Αντριου Λιβέρης και ο Νίκολας Λογοθέτης.

Παρούσα ήταν και στην απονομή των ετήσιων βραβείων του Ιδρύματος «Appeal of Conscience». Στην εκδήλωση προσεκλήθησαν ηγέτες κρατών, υπουργοί, επικεφαλής διεθνών οργανισμών αλλά και ισχυροί επιχειρηματίες. Τα βραβεία αυτά απονέμονται ετησίως σε σημαντικές προσωπικότητες για την προσφορά τους στην εμπέδωση της ειρήνης και στην υπεράσπιση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας. Το Ιδρυμα «Appeal of Conscience» ιδρύθηκε το 1965 από τον ραβίνο Αρθουρ Σνάιερ που ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς, o οποίος έχοντας βασανιστεί από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εβαλε σκοπό της ζωής του την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και στην προάσπιση της ελευθερίας να ακολουθεί κανείς ανεμπόδιστα το θρησκευτικό του δόγμα.

Στη φετινή εκδήλωση βραβεύθηκαν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με το βραβείο «Appeal of Conscience World Leader Award 2018» για τη συνεισφορά της στην προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς. Ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας Richemont, Γιόχαν Πέτερ Ρούπερτ, τιμήθηκε με το βραβείο «Appeal of Conscience Award 2018» για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, ενώ επίτιμος ομιλητής ήταν o πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

Η παρουσία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού συνδυάστηκε επίσης με την ενημέρωση για καίρια θέματα αλλά και για την προώθηση του διεθνούς δικτύου συνεργασιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία μέσα από το πρόγραμμα αδελφοποιήσεων έχει σημαντική σύνδεση με μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το «Sick Kids Hospital» στον Καναδά. Για τη στενότερη συνεργασία των δύο φορέων συνομίλησε μάλιστα με την πρώτη κυρία του Καναδά, Σοφί Γρεγκουάρ Τριντό, σε γεύμα που παρέθεσε η τελευταία σε 30 γυναίκες πρωθυπουργούς και πρώτες κυρίες στην πρεσβευτική κατοικία του Καναδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή