Με «κόκκινη κάρτα» από τη Διεθνή Ομοσπονδία απειλείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Με «κόκκινη κάρτα» από τη Διεθνή Ομοσπονδία απειλείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση προειδοποίηση ότι το καθεστώς αναστολής της αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) θα «ξεπαγώσει» απηύθυναν τα μέλη της ΔΟΕΣ που βρέθηκαν στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες και συναντήθηκαν με μέλη της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νίκος Οικονομόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει χθες τις σχετικές πληροφορίες, αλλά το γεγονός ότι ταυτόχρονα με τη γραπτή δήλωσή του συναντιόταν σήμερα το μεσημέρι με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι στη διοίκησή του δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος, αν δεν προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων είχε υποσχεθεί ο ΕΕΣ στη Διεθνή Ομοσπονδία πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Ηδη, στα τέλη Ιουνίου του 2018 ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΟΕΣ Βόλφγκανγκ Κοπέτσκυ κάλεσε με επιστολή του τη διοίκηση Οικονομόπουλου να ανταποκριθεί σε τρία αιτήματα:

-Στην αλλαγή του καταστατικού που ισχύει από το 1965 και τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού.

-Την εγγραφή νέων μελών.

Η διοίκηση Αλεξανδρή είχε δεσμευθεί ότι τα δύο αυτά, όπως και η σχετική γενική συνέλευση, θα υλοποιούνταν.

Ο κ. Οικονομόπουλος είχε διαβεβαιώσει στις 12/6 ότι το χρονοδιάγραμμα -νέες εκλογές με νέο καταστατικό και νέα μέλη- που είχε συμφωνηθεί πιο πριν, δεν ισχύει, αλλά ο Βόλφγκανγκ Κοπέτσκυ -επικεφαλής του κλιμακίου που μίλησε με την διοίκηση του ΕΕΣ-διαβεβαίωσε τα μέλη του ΕΕΣ ότι ισχύει το αντίθετο.

Ως προς τα τρία ζητούμενα από την ΔΟΕΣ, ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε, πριν από λίγο, για κάθε ένα από τα τρία σημεία του χρονοδιαγράμματος:

1.Τροποποίηση υπάρχοντος καταστατικού και σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προς έγκρισή του.

2.Διεύρυνση της βάσης μελών.

3.Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για προκήρυξη εκλογών.

ότι: «…Ως προς το 1ο, έχει ήδη ολοκληρωθεί και κατατεθεί από την αρμόδια επιτροπή επικαιροποιημένο, σύγχρονο καταστατικό. Η δε, σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προγραμματίζεται συντόμως.

Ως προς το 2ο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πλήθος επισκέψεων του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Νικολάου Οικονομόπουλου, συνοδευόμενου από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Ε.Ε.Σ., σε Περιφερειακά Παραρτήματα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και διαμόρφωσης συνθηκών για τη δραστηριοποίηση, όσο το δυνατόν περισσοτέρων νέων μελών. Η εκστρατεία αυτή συνεχίζεται και εντείνεται, ενώ αρωγοί στάθηκαν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα….».

Παρόλα αυτά, η διοίκηση δεν εξηγεί πότε θα γίνει τι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή