Πρόσθετα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προσκόμισε στην Εισαγγελία η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρόσθετα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προσκόμισε στην Εισαγγελία η Ζωή Κωνσταντοπούλου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετα στοιχεία για ευθύνες και επιχείρηση συγκάλυψης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προσκόμισε, όπως υποστήριξε, στην Εισαγγελία της Αθήνας η πρόεδρος της Πλεύσης Eλευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος της επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης.

Σε συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσαν σήμερα μετά τη μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχουν υποβάλλει για τη βιβλική καταστροφή στο Μάτι περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις  από το λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της τραγωδίας από τις οποίες προκύπτει, όπως υποστηρίζουν, ότι ήδη από τις 23.05 το βράδυ, είχαν φθάσει στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί οι οποίοι που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.
  • Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.
  • Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα εκείνων των ημερών.
  • Αναρτήσεις του δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή και
  • Τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, αρμόδιων υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν κατά τα καταγγελλόμενα ,εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και μετάθεσης  ευθυνών.

Όπως δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη της Εισαγγελίας «Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν , όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή