Θεολόγοι κατά Γαβρόγλου: Με πειθαρχικές απειλές δεν πείθονται οι εκπαιδευτικοί

Θεολόγοι κατά Γαβρόγλου: Με πειθαρχικές απειλές δεν πείθονται οι εκπαιδευτικοί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων απαντώντας στον υπουργό παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις στους εκπαιδευτικούς για τους οποίους θα διαπιστωθεί ότι δεν εφαρμόζουν τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών.

«Με πειθαρχικές απειλές, εκφοβισμό και επιθετικότητα δεν πείθονται οι εκπαιδευτικοί» απαντά η ΠΕΘ στον κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Παιδείας φαίνεται ότι, ελλείψει επιχειρημάτων, προβαίνει σε επιθετικούς χαρακτηρισμούς»

Ειδικότερα,  η Ένωση ανέφερε ότι ο υπουργός δεν εφαρμόζει αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η  ΠΕΘ απορρίπτει άρδην τις συστάσεις νομιμότητας  από τον Υπουργό, που στο συγκεκριμένο θέμα της παροχής θρησκευτικής αγωγής ανόμως ενεργεί μη εφαρμόζοντας τις Ακυρωτικές αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Ανωτάτου δικαστικού θεσμού της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας» παρατηρεί.

«Ο κ. Υπουργός φαίνεται ότι, ελλείψει επιχειρημάτων, προβαίνει σε επιθετικούς χαρακτηρισμούς. Ελλείψει δηλαδή ουσιαστικού λόγου  δεν πείθει πλέον ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τους γονείς των μαθητών, αλλά ούτε και την ευρύτερη κοινωνία» προσθέτει, και κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών.

«Η  απώλεια, ωστόσο, ψυχραιμίας οδηγεί σε κατασταλτικές ενέργειες και σε προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Εκφοβίζοντας τους εκπαιδευτικούς ίσως ελπίζει κανείς ότι θα εκβιαστούν να διδάξουν ένα Πρόγραμμα, το οποίο, όπως σαφώς δηλώθηκε στις σχετικές ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι αντισυνταγματικό, αντορθόδοξο, αντιπαιδαγωγικό και ωθεί στο βαρύτατο ποινικά αδίκημα του προσηλυτισμού».

Τέλος, καλεί τον Υπουργό και  εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, «να μην προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις και επιθετικούς προσδιορισμούς, απαιτώντας μάλιστα από τους εκπαιδευτικούς να “αποσυνταγματιστούν”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή