Αγκυρα, Ριάντ σε αναζήτηση του δημοσιογράφου

Αγκυρα, Ριάντ σε αναζήτηση του δημοσιογράφου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Μαίνεται η διπλωματική κρίση στις σχέσεις Ριάντ – Αγκυρας μετά την εξαφάνιση του Τζαμάλ Χασόγκι, Σαουδάραβα δημοσιογράφου και συνεργάτη της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», του οποίου η τύχη αγνοείται από την Τρίτη στην Τουρκία.

Η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι ο Χασόγκι εξαφανίστηκε αφού έφυγε από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η Τουρκία. Χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Σαουδάραβα πρέσβη για εξηγήσεις, αλλά εκείνος δήλωσε πλήρη άγνοια για το πού βρίσκεται. Η Τουρκάλα μνηστή του Χασόγκι έχει δηλώσει, ωστόσο, ότι ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει επανειλημμένως επικρίνει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη «έχει προχωρήσει σε διαδικασίες έρευνας και συντονισμού με τις τουρκικές τοπικές αρχές για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της εξαφάνισης του Τζαμάλ Χασόγκι αφότου έφυγε από το κτίριο του προξενείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, SPA.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν, που πυροδότησαν Κούρδοι μαχητές. Μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην περιοχή Γκερσούς της επαρχίας, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη. Το πρακτορείο «Ανατολή» μετέδωσε ότι οι Αρχές εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή