Τρισάγιο στο Μάτι τέλεσε ο Βαρθολομαίος

Τρισάγιο στο Μάτι τέλεσε ο Βαρθολομαίος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές βίωσαν, χθες, όσοι βρέθηκαν στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Στιγμή που χαράχθηκε στη μνήμη ήταν η συνάντηση του κ.κ. Βαρθολομαίου με τον πυροσβέστη που έχασε το παιδί και τη γυναίκα του στην πυρκαγιά. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης του είπε παρηγορητικά λόγια και του χάρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Ειδικότερα, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου βρέθηκαν χθες στο Μάτι για το τρισάγιο που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αμέσως μετά το τρισάγιο ο κ.κ. Βαρθολομαίος πέταξε στη θάλασσα ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα, πλάι σε στεφάνια συγγενών και φίλων. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι οι άνθρωποι που έχασαν οικείους τους, δύσκολα θα ξεπεράσουν το πλήγμα. Παρόντες ήταν δήμαρχοι της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής.

Τρισάγιο στο Μάτι τέλεσε ο Βαρθολομαίος-1

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε, από το Μάτι, ότι οι άνθρωποι που έχασαν οικείους τους δύσκολα θα ξεπεράσουν το πλήγμα.

Βράβευση στη Βουλή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, χθες το απόγευμα, βραβεύθηκε από την ελληνική Βουλή για τις δράσεις του υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η τελετή βράβευσής του συνδιοργανώθηκε από τη Βουλή και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

Τέλος, για το θέμα της απονομής αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος της Πολωνίας κ. Σάββας φέρεται να ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκαλέσει τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών προκειμένου να το συζητήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή