Φωτιές λόγω ΕΡΤ στον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιές λόγω ΕΡΤ στον ΣΥΡΙΖΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στην εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κ. Παππά και Φίλη με φόντο την ΕΡΤ, έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Μιλώντας στο ράδιο News247, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως θέλει να βάλει λουκέτο στο Ραδιομέγαρο, «κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους», συστήνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση να εξετάσει ξανά την επιχειρηματολογία της. Ερωτηθείς, δε, τι απαντά στην κριτική Φίλη για τη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Παππάς εξαπέλυσε ένα λακωνικό, αλλά δηλητηριώδες σχόλιο: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική». Είναι προφανές, πως παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «χαμηλούς τόνους» προς όλες τις κατευθύνσεις, η κόντρα μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών δεν υποχωρεί, καθώς αλληλοτροφοδοτείται διαρκώς.

«Καταστροφολογία»

Την ίδια ώρα, για αντιπολίτευση «καταστροφολογίας» από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τη Ν.Δ. πως τελικά δομεί όλη την αντιπολιτευτική τακτική της στη δημιουργία ενός κλίματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα παραπάνω σχολίαζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, στον απόηχο του «μίνι κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναλύοντας το αμιγώς πολιτικό σκέλος της κρίσης. Συγκεκριμένα, σημείωναν πως η ανακοίνωση που «έσπευσε» να βγάλει η αξιωματική αντιπολίτευση, με την οποία «μάλιστα δείχνει να επιχαίρει» για τις εξελίξεις, αποτυπώνει του λόγου το ασφαλές. Στο ζήτημα της αντιπολιτευτικής τακτικής αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με συνέντευξή του στο «Κόκκινο». Ερωτηθείς να σχολιάσει τη στάση της Ν.Δ. για το επεισόδιο στο Χρηματιστήριο, επέλεξε ένα γενικότερο σχόλιο, λέγοντας πως «η Ν.Δ. από τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης την αρχηγία της, το μόνο που προβλέπει είναι σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς», στάση η οποία κατά τη γνώμη του «δεν θα της βγει».

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου, κατά την πάγια τακτική της να αναδεικνύει διαχωριστικές γραμμές σε πολιτικό επίπεδο, επιτέθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 44α γενέθλια της Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα διαπίστωσε πως «σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί δύναμης “προόδου”», ο πρόεδρος της Ν.Δ. «δεν μπορεί να κρύψει πως το πολιτικό πρόγραμμα που επιθυμεί να εφαρμόσει είναι ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα που έχει μοναδικό στόχο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων», καταλήγοντας πως «οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει, αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνονται πιο σαφείς και ξεκάθαρες». Πρόκειται ουσιαστικά για την επανάληψη της βασικής στρατηγικής επιλογής ενόψει εκλογών, να αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία το δίπολο μεταξύ «κοινωνικής ατζέντας και νεοφιλελευθερισμού».

Τέλος, κυβέρνηση και Κουμουνδούρου «σήκωσαν» εκ νέου το θέμα των επαφών της εκπροσώπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ. Αρχικά το Μαξίμου έκανε λόγο για «δύο μέρες ένοχης σιωπής του Κυρ. Μητσοτάκη». Τη σκυτάλη πήρε η Κουμουνδούρου, βάζοντας στο κάδρο για πολλοστή φορά τον Αδ. Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του (News247) δήλωσε πως «αν δεν περάσει η παρούσα συμφωνία», τότε το ζήτημα δεν θα λυθεί για τα επόμενα 50 χρόνια. «Επανέλαβε ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ., τη θέση που έχει ο ίδιος, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ», ήταν το σχετικό σχόλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή