Eίναι ο Λιονέλ Μέσι ο κορυφαίος όλων;

Eίναι ο Λιονέλ Μέσι ο κορυφαίος όλων;

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συζήτηση για το εάν ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο φαίνεται να άνοιξε ο ίδιος ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με την εντυπωσιακή απόδοσή του στο εκτός έδρας 4-2 επί της Τότεναμ προχθές στο Ουέμπλεϊ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρξε μια ομοβροντία δηλώσεων, που συγκλίνουν μάλιστα στο ότι το 10άρι των Καταλανών ίσως είναι ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τη σχετική παραδοχή δεν έκαναν μόνο οι συμπαίκτες του αλλά και οι αντίπαλοι, όπως ο τεχνικός της Τότεναμ Μαουρίσιο Ποτσετίνο και ο θρύλος της Τότεναμ, αλλά και της Μπαρτσελόνα, στα τέλη του περασμένου αιώνα Γκάρι Λίνεκερ.

Τη βραδιά που ο Μέσι ισοφάρισε το ρεκόρ των 105 τερμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λίνεκερ –νυν τηλεπαρουσιαστής στο BBC– δήλωσε ξεκάθαρα πως ο 31χρονος επιθετικός αποτελεί παράδειγμα για τους νέους και «είναι ο σπουδαιότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ ποδοσφαιρικά παπούτσια. Είναι σαν να παρακολουθεί το παιχνίδι από μακριά, την ίδια ώρα που παίζει κιόλας. Δεν είναι όπως οι άλλοι άνθρωποι!».

«Είναι ο καλύτερος στην ιστορία», είπε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Κοουτίνιο, που άνοιξε το σκορ επί της Τότεναμ. «Κάνει πάντα καινούργια πράγματα στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Σκόρερ δύο τερμάτων στο Ουέμπλεϊ προχθές, ο Μέσι χαρακτηρίστηκε κορυφαίος και από τον επίσης Αργεντινό προπονητή των «πετεινών»: «Οταν δίνεις περισσότερους χώρους είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις έναν τέτοιον παίκτη. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Οταν έχει πολύ χώρο είναι απίστευτο πώς τρέχει και ντριμπλάρει».

«Ολοι ξέρουν ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος στον κόσμο», επισήμανε και ο συμπατριώτης του και άσος της Τότεναμ, Ερικ Λαμέλα, σκόρερ κι αυτός προχθές, ενώ ο συμπαίκτης του Μέσι, Ζόρντι Αλμπα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς που δίνει η FIFA «είναι ένα ψέμα», θυμίζοντας ότι ο Μέσι έμεινε εκτός της τελικής επιλογής των τριών παικτών για το βραβείο φέτος.

«Μπορεί ο (νικητής του βραβείου Λούκα) Μόντριτς να είχε μια καλή χρονιά, αλλά ο Μέσι είναι ο καλύτερος», επισήμανε. «Οταν τρέχει, οι υπόλοιποι από εμάς σφίγγουμε τα δόντια. Είναι ο κορυφαίος και μας κάνει όλους μας λίγο καλύτερους», είπε ακόμη ο Αλμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή