Κλήση Πασχαλάκη από Σκίμπε

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλήση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ήταν η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του Μίκαελ Σκίμπε ενόψει των δύο επόμενων αγώνων της εθνικής ομάδας μας για το Nations League, με την Ουγγαρία την άλλη Παρασκευή το «Γ. Καραϊσκάκης» και τη Φινλανδία στο Ελσίνκι τρεις ημέρες αργότερα. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στον τελευταίο χρόνο, που καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, επιβραβεύθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό που αποφάσισε να τον καλέσει για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα στα 29 του χρόνια. Την τριάδα των τερματοφυλάκων πλαισιώνουν οι Καρνέζης και Μπάρκας, με τον Γιαννιώτη να μένει εκτός. Θέμα προς συζήτηση είναι ότι, είτε με ευθύνη της ΕΠΟ είτε του ομοσπονδιακού τεχνικού ή και του ίδιου του 24χρονου γκολκίπερ ενδεχομένως, για μία ακόμη φορά έμεινε εκτός επιλογών ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, παρότι κάνει καταπληκτική χρονιά με την Μπενφίκα και λογικά θα ξαναμπεί στο ραντάρ της Εθνικής Γερμανίας.

Ο Σκίμπε κάλεσε για πρώτη φορά στη «μεγάλη» Εθνική και τους Κουλούρη, Τσιμίκα, επιλογή-έκπληξη, διότι η κλήση τους μοιάζει να είναι περισσότερο για λόγους εγκλιματισμού παρά γιατί προτίθεται να τους χρησιμοποιήσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Πρόκειται για δύο βασικούς παίκτες της εθνικής ελπίδων και με την κλήση τους αυτή δεν μπορεί να τους υπολογίζει ο Νικοπολίδης για τον «τελικό» με την Κροατία, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση της ομάδας μας στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι 24 «εκλεκτοί» του Σκίμπε: Καρνέζης, Μπάρκας, Πασχαλάκης, Τοροσίδης, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου, Καρέλης και Κουλούρης.

Τις επιλογές του για τα κρίσιμα και τελευταία παιχνίδια του ομίλου με Κροατία και Λευκορωσία ανακοίνωσε και ο Αντώνης Νικοπολίδης, με εντυπωσιακό στοιχείο ότι οι 8 από τους 23 παίκτες που κάλεσε ανήκουν στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τους Κότσαρη, Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Στάικο, Μαυρομμάτη, Βέργο και Καμπετσή, οι οποίοι, μαζί με τους Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο στην Ανδρών και τους Εμμανουηλίδη, Σέχο και Χριστογεώργο στη Νέων, ανεβάζουν στους 13 τον συνολικό αριθμό των «πράσινων» διεθνών στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, ύστερα από αρκετά χρόνια «ανομβρίας».

Η Ελπίδων είναι πρώτη στον όμιλό της με 22 β. και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την άλλη Παρασκευή τη δεύτερη (19 β.) Κροατία. Με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ με ήττα λογικά θα τερματίσει δεύτερη και θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή