Κύπρος: Μέτρα ασφαλείας στα σχολεία μετά την απαγωγή των δύο μαθητών

Κύπρος: Μέτρα ασφαλείας στα σχολεία μετά την απαγωγή των δύο μαθητών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά μέτρων για την ασφάλεια σε όλα τα σχολεία θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, έπειτα από το περιστατικό της απαγωγής, που έληξε αίσια, των δύο ανήλικων μαθητών από σχολείο της Λάρνακας.

Τα μέτρα, τα οποία αποφάσισε να λάβει το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις σχολικές εφορείες και τους οργανωμένους γονείς, είναι: ψηλές περιφράξεις στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τοποθέτηση θυροτηλεφώνων στις εισόδους όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, προκειμένου να γίνεται έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην κάθε σχολική μονάδα.

Επίσης, θα τοποθετηθούν φύλακες στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από τις 7 έως και τις 8 το πρωί, για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών, πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας θα διεξάγει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι έτοιμοι να ενδυναμώσουν τα παιδιά και να τα βάλουν στη διαδικασία να είναι υποψιασμένα σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωπα με περιστατικά ανάλογα της πρόσφατης απαγωγής των δύο μαθητών.

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοση κάρτας για τους κηδεμόνες των μαθητών, την οποία θα επιδεικνύουν σε περίπτωση που θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να παραλάβουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή