Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Για την κατάρτιση της θέσης του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ψήφους 69

2) Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ψήφους 40

3) Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Παπαλέξης, ψήφους 24

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

«Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, έδωσε το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.

Η χειροτονία του Εφηψισμένου Μητροπολίτου θα τελεσθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή