“Μαζί, με στόχο την παιδεία” από την Alpha Bank

“Μαζί, με στόχο την παιδεία” από την Alpha Bank

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «παράθυρο» στη γνώση του 21ου αιώνα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έχει ανοίξει χάρη στο Internet και τα δίκτυα νέας γενιάς και, πλέον, όλο και περισσότερα σχολεία και στη χώρα μας μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή. Με δεδομένο ότι τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες, το Διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμη και από την προσχολική ηλικία, η παιδεία και στη χώρα μας αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Οι διδακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί αναβαθμίζονται, κάνοντας το μάθημα στην τάξη πιο διαδραστικό, ενδιαφέρον και ευχάριστο.

Μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου λειτουργούν ηλεκτρονικές σχολικές τάξεις (η-Τάξη), που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στο σχολείο, με σύγχρονα εργαλεία, τα οποία ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης. Πέρυσι 14.602 εκπαιδευτικοί και 28.072 μαθητές μετείχαν στο η-Τάξη, ενώ το σχολικό έτος 2017-2018 ήταν online 5.570 μαθήματα.

Το σύγχρονο σχολείο δημιουργικής μάθησης και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς θέλει να ενισχύσει η Alpha Bank, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία», με έμφαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η Τράπεζα, που υποστηρίζει με συνέπεια την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση, εγκαινίασε φέτος το φθινόπωρο τη δράση, η οποία έχει ως σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Το Πρόγραμμα, ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αττική, όπου μέσα στο φθινόπωρο θα έχει επισκεφθεί 19 Δημοτικά, ενώ σταδιακά θα επεκτείνεται σε περισσότερα σχολεία. Σε κάθε σχολείο που εντάσσεται στην δράση «Μαζί, με στόχο την παιδεία», η Alpha Bank προσφέρει καταρχήν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τον εκπαιδευτικό και τη σύγχρονη τάξη: ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής.

Επειδή όμως σχολείο δεν σημαίνει μόνο μαθήματα, η Τράπεζα προσφέρει και βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα. Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τη φυσική κατάσταση των παιδιών, με την Alpha Bank να διαθέτει και είδη αθλητικού εξοπλισμού για σχολικές δραστηριότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή