80 χρoνια πριν… 5-10-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ: Ο Παύλος Σμιτ [φωτ., αριστερά] ομιλεί δέκα ξένας γλώσσας, εκ των οποίων τας εξ απταίστως. Οταν διεξάγεται η συνδιάλεξις, […] λαμβάνει ολίγας σημειώσεις, κατόπιν δε μεταφράζει λέξιν προς λέξιν όσα ήκουσεν. Η απόδοσίς του είναι ακριβεστάτη και επιμελημένη. Η καταπληκτική μνήμη του τού επιτρέπει να διεξάγη το δύσκολον αυτό έργον δίχως να κάμνη παραλείψεις ή σφάλματα.

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Η εναγωνίως αναμενομένη σημερινή συνεδρία της γαλλικής Βουλής συνήλθε την 3ην μ.μ. διά ν’ ακούση τον κ. Πρωθυπουργόν [φωτ., στο βήμα] εκθέτοντα τα των τελευταίων συνομιλιών του Μονάχου. […] Μετά την ανάγνωσιν των πρωθυπουργικών δηλώσεων […] εζήτησε την αναβολήν των επερωτήσεων και έθεσεν επί τούτου ζήτημα εμπιστοσύνης. […] Η γαλλική Βουλή εξέφρασε την εμπιστοσύνην της προς την Κυβέρνησιν Νταλαντιέ διά 535 ψήφων εναντίον 75.

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΙΞ: Χθες ενώπιον του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εγένετο η δίκη του μεγαλοβιομηχάνου κ. Ι. Φιξ και του διευθυντού του ζυθοποιείου του κ. Αγ. Βλάχου μηνυθέντων υπό του υφυπουργού της Εργασίας κ. Αρ. Δημητράνου επί παραβάσει του οκταώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή