e-ερμηνείες για «Οσκαρ»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρυσι ήταν η υπόθεση της Πέμης Ζούνη και της υποτιθέμενης συνεργασίας της με τον διάσημο Ταϊβανέζο σκηνοθέτη Ανγκ Λι σε έργο που θα ανέβαινε σε αθηναϊκή σκηνή. Οπως αποκαλύφθηκε, όχι μόνο δεν θα την καθοδηγούσε σκηνοθετικά ο δημιουργός της «Ζωής του Πι» αλλά ούτε είχαν συναντηθεί ποτέ, και η φωτογραφία της Ελληνίδας ηθοποιού χαμογελαστής στο πλευρό του ήταν προϊόν «φωτομοντάζ». Η ηθοποιός με ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας ότι και η ίδια έπεσε θύμα απάτης.

Εδώ και δύο μέρες μια άλλη περίεργη υπόθεση έχει έρθει στη δημοσιότητα. Αφορά μια προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου φιλανθρωπική εκδήλωση στην Αθήνα από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τομ Χανκς θα βραβευθεί για τη φιλελληνική του δράση. Μάλιστα, θα παραλάβει ο ίδιος το βραβείο. Μόνο που ο Τομ Χανκς με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα, κάτι που δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια. Εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας μου στην εκδήλωση και οι διοργανωτές δεν είναι ειλικρινείς σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μαζί μου. Προσέξτε να μην σας εξαπατήσουν».

Από αυτό το σημείο άρχισαν όλοι να «ψάχνονται» μήπως και βρεθεί άκρη σε μια πολύ μπερδεμένη ιστορία, που έχει πολλά από τα στοιχεία χολιγουντιανού σεναρίου αλλά και ελληνικό ενδιαφέρον.

Πλούσιο ρεπορτάζ θα βρείτε στη σελίδα 15 της σημερινής έκδοσης της «Κ». Η γαργαλιστική, ομολογουμένως, υπόθεση αποτελεί αντικείμενο έρευνας και καθώς δεν είμαστε αρμόδιοι να την κάνουμε, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Ξέρουμε, όμως, ότι όλα ξεκίνησαν στο Instagram. Και η αλήθεια είναι ότι τα σόσιαλ μίντια προκαλούν συχνά πονοκέφαλο στο σταρ σίστεμ, αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, σελέμπριτι κάθε είδους πέφτουν θύματα επίδοξων απατεώνων που φτιάχνουν ψεύτικους λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια, είτε για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά είτε για να παγιδεύσουν για διάφορους λόγους όσους και όσες γοητεύονται στη σκέψη ότι επικοινωνούν με κάποιον (-α) σελέμπριτι.

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Κρις Πρατ κατήγγειλε πρόσφατα ότι κάποιος προσποιούμενος τον ίδιο στο Instagram ζητούσε από νεαρά κορίτσια τα τηλέφωνά τους. Επίσης, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν ήταν αυτός που ζητούσε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά κάποιος που έφτιαξε ψεύτικο λογαριασμό με το όνομά του.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανοίξει πολλά παράθυρα επικοινωνίας, από τα οποία όμως δεν μπαίνει πάντοτε καθαρός αέρας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή