Στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας (Φωτογραφίες)

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας (Φωτογραφίες)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, Έμπερχαρτ Ζορν, τον οποίο υποδέχθηκε σε επίσημη τελετή στο Στρατόπεδο «Παπάγου», ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας και οι προκλήσεις που ανακύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε διμερές και ευρωατλαντικό επίπεδο, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Ειδική αναφορά έγινε στη συμβολή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας (Φωτογραφίες)-1

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

-Οι ελληνικές ΕΔ προωθούν και υλοποιούν ευρύ πλέγμα στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο δημιουργίας συναντίληψης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας.

-Περιοχικές πρωτοβουλίες στρατιωτικής συνεργασίας όπως η πρόσφατη άσκηση ειδικών επιχειρήσεων “Salamis Storm 2018’’, με συμμετοχή ειδικών δυνάμεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, συμβάλλουν περαιτέρω στην ενίσχυση της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

– Η συμμετοχή 608 στελεχών των Γερμανικών ΕΔ μέχρι τώρα σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) αποτελεί ενδείκτη του υψηλού επιπέδου της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και οδηγό για περαιτέρω ανάπτυξη αυτής, σε ευρύ φάσμα συνεκπαιδεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ”.

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας (Φωτογραφίες)-2

-Η κοινή προσπάθεια που απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO) της ΕΕ, θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία στους τομείς ασφάλειας και άμυνας των κρατών-μελών.

-Οι Τουρκικές ΕΔ επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο η οποία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές ΕΔ.

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας (Φωτογραφίες)-3

Ο General Eberhard Zorn, κατά την επίσκεψη του στο ΓΕΕΘΑ, ενημερώθηκε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των Ελληνικών ΕΔ. Επίσης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) όπου ενημερώθηκε τόσο για την οργάνωση και τη λειτουργία του, όσο και για την εξέλιξη της εθνικής διακλαδικής άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018”.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Γερμανός Αρχηγός θα επισκεφθεί το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, καθώς και τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακροπόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή