Εμανουέλε Γκριμάλντι: Θα ήμουν αγοραστής εάν πουλιόταν η Attica Group

Εμανουέλε Γκριμάλντι: Θα ήμουν αγοραστής εάν πουλιόταν η Attica Group

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφερόμενος αγοραστής της ελληνικής ακτοπλοϊκής επιχείρησης Attica Group, που λειτουργεί τις γραμμές Blue Star, Superfast Ferries και Hellenic Seaways, δήλωσε πως θα είναι η Grimaldi Group, στην περίπτωση που η ελληνική εισηγμένη βγει στο μέλλον προς πώληση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Grimaldi Group, Εμανουέλε Γκριμάλντι, και ιδιοκτήτης των Μινωϊκών Γραμμών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», στα πλαίσια συνεδρίου που γίνεται στο Λαγονήσι, ξεκαθάρισε πως «θα ήμουν αγοραστής».

«Δεν θα αγόραζα όμως σκουπίδια», προσέθεσε αναφερόμενος στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι οι Μινωϊκές Γραμμές, συμφερόντων του, είναι αυτή τη στιγμή στην καλύτερη δυνατή θέση με τρία υπερσύγχρονα πλοία και τον ισολογισμό της εταιρείας χωρίς χρέη και με μετρητά στο ταμείο.

«Είμαι έτοιμος να εκμεταλλευτών κάθε ευκαιρία αν αυτή εμφανιστεί», συμπλήρωσε ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι και τα τρία πλοία των Μινωϊκών μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εφοδιαστεί με σκράμπερς προκειμένου να είναι συμβατά με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν για τις εκπομπές αερίων και σωματιδίων από το 2020.

Προσέθεσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την Αδριατική όπου ελέγχει κυρίαρχο πλέον μερίδιο στη σύνδεση με την Ελλάδα ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τους όρους της αποεπένδυσης από την Hellenic Seaways.

Νωρίτερα την Παρασκευή το πρωί και πάντοτε στα πλαίσια του συνεδρίου Euromed Convention ανακοίνωσε και την έναρξη νέου μεγάλου ναυπηγικού προγράμματος, επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων για την ακτοπλοϊα, την κλάση των οποίων βάφτισε Superstar και τα οποία αρχικά προορίζονται για γραμμές της Finlines στη Βόρεια Ευρώπη.

Ο όμιλος Grimaldi γνωστοποίησε πως ο τζίρος του κατά την τελευταία χρήση άγγιξε τα 2 δισ. ευρώ ενώ ο αριθμός των πλοίων του συνδυασμένου στόλου των εταιρειών που ελέγχει αριθμεί 120.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή