Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η παράσταση «Nordost», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τόρστεν Μπουχστάινερ που βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της Μόσχας του 2002, ξεκινά από σήμερα. Σκηνοθεσία, Στέλλα Κρούσκα. Στις 9 μ.μ. Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134.

• Η Patricia Malanca, μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες του τάνγκο έρχεται από το Μπουένος Αϊρες για μία εμφάνιση. Στις 10.30 μ.μ. The Zoo. Ζωοδόχου Πηγής 45.

• Αρχίζει τη Δευτέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας το τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ο ναζισμός από τη σκοπιά των νικητών και των ηττημένων» με πέντε ταινίες και μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ναζισμός και φασισμός στον μεταπολεμικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο». Στις 6 μ.μ. και 8 μ.μ. Ιερά Οδός 48.

• Με τη συμμετοχή εικαστικών και φωτογράφων μόλις εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση  «La beauté urbaine du 68 Mai» για την ποίηση των δρόμων μετά τον Μάιο του ’68 στο Παρίσι. Στις 7 μ.μ. Εθνικό Ωδείο, Μάγερ 18. Εως 10/10.

• Η ταινία «Ο χαφιές» του Ζαν-Πιερ Μελβίλ, από τις πιο ενδιαφέρουσες του σκηνοθέτη, προβάλλεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ως συνέχεια του συνεδρίου προς τιμήν του Ζορζ Σιμενόν. Στις 7.30 μ.μ. και 9.30 μ.μ. Σίνα 31. 9/10.

• Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο της Γεωργίας Συλλαίου «Εκεί κάτω στον ουρανό» (εκδ. Πόλις) με συζήτηση και ανάγνωση αποσπασμάτων. Στις 7 μ.μ. Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς).

• Το έργο «Το ξύπνημα της Μνήμης. Παιδιά πρόσφυγες του Ελληνικού εμφυλίου», βασισμένο σε μαρτυρίες, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο από την εταιρεία θεάτρου «Παίκτες» στους εξωτερικούς χώρους και στο θέατρο της ΑΣΚΤ. Στις 6 μ.μ. Πειραιώς 256.

• Εγκαίνια αύριο για την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Τσεκλένη «Τα χρόνια της μόδας», συνδιοργάνωση με το Πελοπονησσιακό Λαογραφικό Ιδρυμα. Στις 11 π.μ. Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο. Εως 25/11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή