Σούπερ Λίγκ: Ντέρμπι χωρίς φαβορί

Σούπερ Λίγκ: Ντέρμπι χωρίς φαβορί

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ακόμη ντέρμπι, κρίσιμο όσον αφορά τη μάχη της κορυφής και λαμπερό λόγω των ονομάτων των αντιπάλων, συνεχίζεται αυτό το τριήμερο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής. Είναι η τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με ντέρμπι κορυφής, με τα φώτα αυτή τη φορά να πέφτουν στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Κοινά στοιχεία; Και οι δύο προέρχονται από ήττες, σχεδόν αποκλεισμένες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που μετέχουν, σε ματς όπου κάποια στιγμή φάνηκε ότι μπορούν να τα κερδίσουν. Και οι δύο, επίσης, είναι οι ηττημένοι των δύο προηγούμενων ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, με θύτη τον ΠΑΟΚ. Είναι η μόνη βαθμολογική απώλειά τους στο πρωτάθλημα, που τους κρατά στην τρίτη θέση μαζί με τον Αρη, ένα βαθμό πίσω από τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο που βρίσκονται στην κορυφή.

Στα υπέρ της ΑΕΚ, η καλή παράδοση που έχει αρχίσει να χτίζει απέναντι τους «ερυθρόλευκους» μετά την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία. Στα συν του Ολυμπιακού, ότι ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς παίκτες του στο Μιλάνο και θα πάρει στο ΟΑΚΑ πιο ξεκούραστος. Οσο νωρίς κι αν είναι ακόμα, η ήττα θα δημιουργήσει μεγάλους κλυδωνισμούς σε όποιον τη γνωρίσει. Θα είναι η δεύτερη στη σειρά σε ισάριθμα ντέρμπι και, σε συνδυασμό με αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, ίσως προκαλέσει αναταράξεις στον πάγκο. Η ισοπαλία δεν θα είναι βολική από βαθμολογικής πλευράς, αλλά ίσως αποδειχθεί μαξιλαράκι ασφαλείας και για τους δύο, ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης διακοπής του πρωταθλήματος ελέω Εθνικής.

Οι δύο πρωτοπόροι έχουν θεωρητικά πολύ πιο εύκολο έργο αυτή την αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο στην Τούμπα τον ουραγό Απόλλωνα έχοντας μεγάλη φόρα από τις νίκες του στα δύο διαδοχικά ντέρμπι και το εντυπωσιακό 4-1 μέσα στη Λευκορωσία. Ο Ατρόμητος φιλοξενεί, επίσης αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι και με νίκη θα μείνει στην κορυφή, σε μια συνέχεια της περυσινής εξαιρετικής του πορείας μέχρι τα μέσα του β΄ γύρου. Το κυριακάτικο μενού περιλαμβάνει και το παιχνίδι Λαμία – ΟΦΗ, ένα κρίσιμο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που όλα δείχνουν ότι θα μείνουν για καιρό εγκλωβισμένες στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αν δεν υπήρχε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής θα ήταν το αποψινό ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει εκπληκτική αρχή στο πρωτάθλημα με 5 σερί νίκες, αλλά είναι σχετικά χαμηλά στη βαθμολογία (6οι) λόγω της ποινής των -6 βαθμών. Εχουν ενθουσιάσει, όμως, τον κόσμο τους, σε σημείο να τους ακολουθήσουν απόψε στην Τρίπολη περισσότεροι από 4.000 οπαδοί τους! Ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα που μέχρι στιγμής έχει αδικηθεί από το βαρύ πρόγραμμα και τον… εαυτό της. Δύσκολη αποστολή θα έχει απόψε και ο (επίσης εξαιρετικός) Αρης απέναντι στον ανεβασμένο Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, ενώ όποιος από τους Παναιτωλικό και Λεβαδειακό γευτεί το τρίποντο στο Αγρίνιο θα πάρει μεγάλη ανάσα. Το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με τον αγώνα Ξάνθη – Λάρισα, δύο ομάδες που είναι στη μέση της βαθμολογίας και θέλουν να μείνουν εκεί για να αποφύγουν από νωρίς τα όποια μπλεξίματα, σε μια δύσκολη χρονιά για όλους.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (6η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανιώνιος – Αρης (18.15 – NOVA), Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (19.00 – ΕΡΤ), Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός (20.30 – ΝΟVA), ΚΥΡΙΑΚΗ: Λαμία – ΟΦΗ (16.00 – ΕΡΤ), ΠΑΟΚ – Απόλλων (18.15 – NOVA), Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00 – ΕΡΤ), ΑΕΚ – Ολυμπιακός (20.30 – NOVA), ΔΕΥΤΕΡΑ: Ξάνθη – Λάρισα (19.00 – ΕΡΤ).

Η βαθμολογία (5 αγων.):ΠΑΟΚ 13, Ατρόμητος 13, ΑΕΚ 12, Αρης 12, Ολυμπιακός 12, Παναθηναϊκός 9, Ξάνθη 6, Λάρισα 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, Παναιτωλικός 5, Πανιώνιος 4, Αστέρας Τρ. 3, Λεβαδειακός 3, Λαμία 2, ΟΦΗ 1, Απόλλων 0 (σημ: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή