Διαγωνισμός για μίσθωση του ξενοδοχείου Ambassadeur από το υπουργείο Εργασίας

Διαγωνισμός για μίσθωση του ξενοδοχείου Ambassadeur από το υπουργείο Εργασίας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Ambassadeur στην οδό Σωκράτους 65-67, ως ξενοδοχείο 4 αστέρων, προχωρεί το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά προκήρυξη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης». Ερχεται σε συνέχεια των προσφάτως ανακοινωθέντων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα Esperia Palace και το ιστορικό κτίριο στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, από τον ΕΦΚΑ, ως ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Το πρώην Ambassadeur ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), είναι κενό από το 2000, ενώ στο παρελθόν έχει στεγαστεί το Παλαιό Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Διαχείρισης Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Περιουσίας και Προμηθειών του ΕΤΕΑΕΠ, Φιλελλήνων 13-15, Αθήνα (210-32.75.086, 210-32.75.090). Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέχεια αυτών των κινήσεων, αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να υπάρξει άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα, στο πλαίσιο της β΄ φάσης του προγράμματος, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο δράσης έχει ενεργοποιήσει 70 κενά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται πρόσκληση και για την αξιοποίηση περίπου 30 πολυώροφων νεοκλασικών κτιρίων στην καρδιά του Πειραιά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το Μέγαρο του ΝΑΤ, το Μέγαρο της Ακτής Μιαούλη, αλλά και η έπαυλη Αξελού στην Καστέλλα. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ίδια με αυτήν που προέβλεπε το σχέδιο για την Αθήνα. Αρχικά φάκελο θα μπορούν να υποβάλουν όλοι οι δημόσιοι φορείς, υπηρεσίες του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΟΤΑ, ΑΕΙ κ.λπ., καθώς και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή φακέλων από ιδιώτες. Οπως επισημαίνουν αρμόδιοι από το υπουργείο Εργασίας, η συμμετοχή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Οι φάκελοι που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα διενεργηθούν πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, στους οποίους θα μπορέσουν να υποβάλουν συμμετοχή ακόμη και όσοι δεν έχουν εκδηλώσει νωρίτερα ενδιαφέρον. Εκτιμάται πως τα ακίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών μεγάλων εταιρειών, κυρίως στον κλάδο της ναυτιλίας, για εμπορική εκμετάλλευση τα ισόγεια, καθώς και στοχευμένες χρήσεις κατοικίας και τουρισμού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η δημιουργία διαμερισμάτων με στόχο τη μίσθωσή τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή