80 χρoνια πριν… 6-10-1938

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΕΝΕΣ: Αγγέλλεται εκ Πράγας ότι υπό την πίεσιν των γεγονότων, άτινα άγουν εις ολονέν ευρύτερον διαμελισμόν της χώρας του, ο Πρόεδρος της [Τσεχοσλοβακικής] Δημοκρατίας κ. Μπένες υπέβαλε την παραίτησίν του από του προεδρικού αξιώματος. Την είδηση ανήγγειλεν ο πρωθυπουργός στρατηγός Σιρόβυ […]. [φωτ.: Ο Μπένες με τη σύζυγό του αυτοεξόριστος στο Λονδίνο].

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΙΝΕΦΙΛ: Περισσότερον από κάθε άλλο χρόνο εφέτος η κινηματογραφική περίοδος παρουσιάζεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. […] Ο μακρύς κατάλογος που ακολουθεί θα πείση τους φίλους του κινηματογράφου ότι θα έχουν εφέτος πολλήν εργασίαν. […] Με το ευθηνότερον εισιτήριον που πληρώνει θεατής εις τον κόσμον, […] θα ιδούν περί τα διακόσια έργα.

ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΣΜΟΥ: Ο διερμηνεύων τας γνώμας της Κυβερνήσεως της Βαρκελώνης ενταύθα διέψευσε ότι η Κυβέρνησις της Βαρκελώνης κατήρτισε σχέδιον δι’ ου διαιρείται η Ισπανία εις δύο Κράτη, εν δημοκρατικόν και έτερον ολοκληρωτικόν. Δυνάμεις τινες, είπεν, υπέβαλον παρόμοιον σχέδιον εις την Διάσκεψιν του Μονάχου. […] Οι Ισπανοί αμφοτέρων των μερίδων θα αγωνισθούν εν ανάγκη και εναντίον τρίτων όπως αποτρέψουν την εφαρμογήν του σχεδίου του διαμελισμού της Ισπανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή