Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

* Περιμένοντας τα Σκόπια. Ο Ζάεφ δίνει τη “μητέρα των μαχών”- Οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ – Το εύθραυστο μορατόριουμ Τσίπρα – Καμμένου.

* Οι αιτίες της “θύελλας” στις τράπεζες. Αβέβαιο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με κρατικές εγγυήσεις για κόκκινα δάνεια.

* Σκάνδαλο Folli Follie . Βολική προσημείωση ακινήτων του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες.

*Μάχη με το Ισλαμικό Κράτος στην Κρήτη. Αντιτρομοκρατική άσκηση θα διοργανωθεί τον Δεκέμβριο σε συνεργασία με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

* “Οι δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί”. Ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ μιλά στην “Κ”.

* Συνταγματική Αναθεώρηση επιδιώξει το Μαξίμου , με πιο ισχυρό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

* “Το γαλλικό σύνταγμα κι εμείς” . Άρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου .

* Τα δύο σενάρια για τις συντάξεις. Μετά το κατ΄ αρχήν  “ναι” του Βερολίνου στη μη περικοπή των συντάξεων , οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται εναλλακτικές σε περίπτωση αντίδρασης άλλων κρατών.

* Εκτίναξη του αριθμού των μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ . Αυξάνονται συνεχώς οι νέοι που τα επιλέγουν με την ελπίδα ότι θα βρουν ευκολότερα δουλειά.

* Γκρίζο φθινόπωρο στην Ευρώπη. Το Brexit , το ιταλικό πρόβλημα και η άνοδος του εθνικισμού θέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώπιον υπαρξιακών διλημμάτων.

*  Αλλαγή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη Ιερά Σύνοδο.

* “Η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις”. Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου μιλάει στην “Κ”

* Οι νέοι λένε “όχι” στο τσιγάρο. Ωστόσο , παραμένει ανεφάρμοστος εδώ και δέκα χρόνια ο αντικαπνιστικός νόμος.

* Η “χρυσή” επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό. Εργασίες 160 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν στο νησί το οποίο θα μετατραπεί σε ένα VIP  club για κροίσους.

* Κάνουμε τροχάδην επιτόπου. Όσο η Ελλάδα συζητάει για μνημόνια και διαφωνεί για τον ρόλο της Ευρώπης, ακόμη και η Αφρική υπεραναπτύσσεται. Στο γεύμα με την “Κ” 0 περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Τρίτος Δρόμος του Ανδρέα Παπανδρέου.Η ριζική μεταλλαγή του αρχηγού του ΠΑΚ ήρθε έπειτα από σειρά  μετωπικών συγκρούσεων από το 1965 έως το 1970.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή