Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακίνηση μεταναστών

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακίνηση μεταναστών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδίωξη διακινητών μεταναστών με πυροβολισμούς και τροχαίο στη λεωφόρο Λαγκαδά σημειώθηκε το πρωί έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία γύρω στις 8.45 π.μ. εντόπισε ένα όχημα που κινείτο ύποπτα και στο οποίο επέβαιναν 11 άνθρωποι, δύο διακινητές και εννέα πρόσφυγες και μετανάστες. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, αυτό ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να αποφύγει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη με πυροβολισμούς, η οποία κατέληξε σε τροχαίο, καθώς το αυτοκίνητο, όπως αποδείχτηκε, προσέκρουσε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε ραυματισμός.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο διακινητές και τους εννέα πρόσφυγες και μετανάστες, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Συλλήψεις και στο Κολχικό

Χθες, η αστυνοιμία συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 36 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας και της απείθειας, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στον Κολχικό Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες (οδηγός και συνοδηγός).

Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν είκοσι εννιά (29) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή