Σαλβίνι: Δεν θα δεχθούμε μετανάστες από τη Γερμανία, θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια

Σαλβίνι: Δεν θα δεχθούμε μετανάστες από τη Γερμανία, θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μέτωπο, αυττή τη φορά για το προσφυγικό, ανοίγει η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού με τις Βρυξέλλες  και το Βερολίνο.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου βάσει των οποίων η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει πίσω στην Ιταλία μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποόοι είχαν εισέλθει στην ΕΕ περνώντας από το ιταλικό έδαφος.

«Aν κάποιος στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες νομίζει ότι θα ξεφορτώσει  στην Ιταλία δεκάδες  μετανάστες με αυθαίρετες πτήσεις τσάρτερ, να ξέρει ότι δεν θα υτπάρξει διαθέσιμο αεροδρόμιο. Θα τα κλείσουμε όιπως κάναμε και με τα λιμάνια», σημείωσε ο Σαλβίνι που συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία της Αγκελα Μέρκελ και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τη φράση «αεροδρόμια κλειστά».

Η άφιξη του πρώτου τσάρτερ από τη Γερμανία που θα μεταφέρει 40 μετανάστες, οι οποίοι βάσει της Συνθήκης του Δουβλίνου πρέπει να επιστραφούν στη χώρα πρώτης υποδοχής είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.
 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σημερινό ρεπορτάζ της Repubblica, σύμφωνα με το οποίο οι γερμανικές υπηρεσίες ασύλου έχουν αποστείλει δεκάδες επιστολές σε μετανάστες, ενημερώνοντάς τους ότι επίκειται προγραμματισμένη επιστροφή τους στην Ιταλία μέσω πτήσεων τσάρτερ, η πρώτη εκ των οποίων έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας. 
 
Τον περασμένο μήνα ο κ. Ζέεχοφερ, είχε σπεύσει να μιλήσει για επίτευξη συμφωνίας με την Ιταλία και ότι αυτή επίκειται άμεσα να υπογραφεί. 
 
Όμως μία ημέρα αργότερα, ο Ματέο Σαλβίνι απαίτησε απαιτήσει περισσότερες παραχωρήσεις από την Γερμανία,  και συγκεκριμένα αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου για τον τρόπο διαχείρισης των αιτούντων ασύλου από την Ευρώπη και αλλαγές στη ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή «Σοφία»  που περιπολεί στη Μεσόγειο.
 
Ο Ζέεχοφερ είχε αναγκαστεί τότε να ζητήσει από τους δύο πρωθυπουργούς Μέρκελ και Κόντε να παρέμβουν ώστε να τερματισθεί η αντιπαράθεση.
 
 
Σαλβίνι: Δεν θα δεχθούμε μετανάστες από τη Γερμανία, θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια-1

Η ανάρτηση του Μ. Σαλβίνι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή