Ανοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία

Ανοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει αυξήσει το προβάδισμά του έναντι του κεντροαριστερού Φερνάντο Χαντάντ, αλλά οι δύο αντίπαλοι εμφανίζονται να ισοψηφούν ενόψει του πιθανού δεύτερου γύρου, την 28η Οκτωβρίου, κατέδειξαν δύο δημοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν το Σάββατο.

Στις πιο πολωμένες εκλογές μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας το 1985, ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του βραζιλιάνικου στρατού και νοσταλγός της χούντας, αναμετράται με τον Χαντάντ, διάδοχο του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργατών (PT).

Ο Μπολσονάρου αύξησε το ποσοστό του κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες, στο 36%, ενώ ο Χαντάντ είδε το δικό του να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 22%, κατέγραψε η μία δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Ibope, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Globo. Ακριβώς τα ίδια ποσοστά κατέγραψε και η δεύτερη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Datafolha, αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνά της πριν από δύο ημέρες.

Αμφότερες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Μπολσονάρου και Χαντάντ να ισοψηφούν στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί εάν δεν αναδειχθεί νικητής σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή