Επίθεση Σαλβίνι κατά Ε.Ε – αγορών μετά τη συνάντησή του με τη Λεπέν

Επίθεση Σαλβίνι κατά Ε.Ε – αγορών μετά τη συνάντησή του με τη Λεπέν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένος ότι η Ιταλία δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των αγορών ούτε θα υπαναχωρήσει από τα δημοσιονομικά της σχέδια, δηλώνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Αν κάποιος έχει πονηρές σκέψεις, θα νόμιζε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ποντάρουν στα σπρεντ  επειδή δεν θέλουν η Ιταλία να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει δουλειές», είπε ο Σαλβίνι, αναφερόμενοςστην εκτίναξη του κόστους δανεισμού της χώρας.

«Δεν θα υπαναχωρήσουμε, δεν θα υπαναχωρήσουμε», είπε ο Σαλβίνι  αναφερόμενος στα δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης και προσθέτοντας ότι κερδοσκόποι όπως ο Σόρος στοιχηματίζουνν  στην κατάρρευση της Ιταλίας για να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας  υγιείς εταιρίες , από τις πολλές τέτοιες που έχουν παραμείνει στη χώρα».

Οι δηλώσεις Σαλβίνι έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής  συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη με τη Μαρίν Λεπέν που δήλωσε  ότι η «σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στου λαούς με απειλές με καταστροφικά αποτελέσματα».

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αντίδραση των αγορών που εκτόξευτε το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα τετραετίας, η Bank of America Merrill Lynch, προειδοποιούσε ότι η πίεση από τους Ευρωπαίους πιθανότατα σταδιακά θα αναγκάσει την ιταλική κυβέρνηση σε μια πιο συνετή δημοσιονομική πορεία.

Ωστόσο, εάν δεν γίνει μια κίνηση καλής θέλησης από την ιταλική κυβέρνηση πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις, πιθανό να οδηγήσει τους οίκους αξιολόγησης στην υποβάθμιση της ιταλικής κυβέρνησης σε μη επενδυτικό βαθμό, εκτιμά η Bank of America.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή