Μητσοτάκης για Χρηματιστήριο: Μεγάλο πολιτικό ρίσκο λόγω Τσίπρα – Καμμένου

Μητσοτάκης για Χρηματιστήριο: Μεγάλο πολιτικό ρίσκο λόγω Τσίπρα – Καμμένου

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας στο Χρηματιστήριο αναφέρθηκε από την Άρτα που πραγματοποιεί περιοδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως είναι μεγάλο το πολιτικό ρίσκο λόγω Τσίπρα-Καμμένου.

«Οι τράπεζες έχουν απολέσει το 96% της αξίας της ανακεφαλαιοποίησης, αποτέλεσμα τραγικών χειρισμών Α’ εξάμηνου 2015 και μετά την τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση δυστυχώς. Από τότε η πορεία τους δεν ήταν αναμενόμενη. Αυτό που θέλω να επαναλάβω ότι η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες ούτε οι επιχειρήσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα.

Μητσοτάκης για Χρηματιστήριο: Μεγάλο πολιτικό ρίσκο λόγω Τσίπρα – Καμμένου-1

Επιπροσθέτως υποστήριξε πως την αποτυχία τη χρεώνεται «ο κ. Τσίπρας αλλά κ Ευρωπαίοι εταίροι που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το τρίτο πρόγραμμα».

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα και σήμερα από παραμονή Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχει και ευρύτερο πρόβλημα. Η χώρα έχει το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα – Καμμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει. Ετοιμάζεται ο Τσακαλώτος να πάει σε Ασία, σε επενδυτές, τι ακριβώς να τους πει; Χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή», επέμεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το Σκοπιανό

Παράλληλα όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε: «Δεν ξέρω με ποιον μιλάει ο Τσιπρας όχι όμως με ελληνικό λαό, εκχώρησε γλώσσα και εθνότητα και έκανε σημαντική εθνική οπισθοχώρηση».

«Πρακτικά έδειξαν ότι ο Τσίπρας είναι βολικός εύκολος», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή ούτε σε παρούσα ούτε σε επόμενη Βουλή. Αν δεν επικυρωθεί συνταγματικά στα Σκόπια ξεκινάμε από σημείο μηδέν. Αν επικυρωθεί δεν θα την κυρώσουμε εμείς. Η συμφωνία παράγει ήδη μια σειρά από τετελεσμένα, όσο προχωρούν τα βήματα της συμφωνίας τόσο πιο δύσκολο γίνεται ειδικά για είσοδο Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Κάναμε πρόταση μομφής για να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους, ιδίως τον κ. Καμμένο που με περισσή υποκρισία δεν ρίσκαρε ανίερη συμμαχία που έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης για Χρηματιστήριο: Μεγάλο πολιτικό ρίσκο λόγω Τσίπρα – Καμμένου-2

Για το προσφυγικό

«Συνδυάζει ιδεοληψία, ανικανότητα, αδιαφάνεια και κυνισμό μιας παρέας που μας κυβερνά σήμερα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το προσφυγικό.

Παράλληλα υποστήριξε πως αυτά που είδε σε Σάμο και Μόρια, όπου πραγματοποίησε περιοδεία την περασμένη εβδομάδα, είναι αποτέλεσμα ανικανότητας.

Ακόμη, μίλησε για κυνισμό της κυβέρνησης από κάποιους που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ισχυρίζονταν ότι είχαν περισσότερες ευαισθησίες από κάποιους άλλους και είχαν στοιβαγμένους τους πρόσφυγες».

Ας σημειωθεί ότι μετέβη το πρωτί της Δευτέρας στην πόλη της Άρτας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Παναγίας της  Παρηγορήτριας, καθώς και το Δημαρχείο της Άρτας ενώ στη συνέχεια μετέβη σε εταιρία επεξεργασίας και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.

Το απόγευμα, θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ενώ, τέλος, το βράδυ θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη στο Κτήμα Τσουμάνη.

Μητσοτάκης για Χρηματιστήριο: Μεγάλο πολιτικό ρίσκο λόγω Τσίπρα – Καμμένου-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή