Παναθηναϊκός: Εχασε δύο βαθμούς, κέρδισε πολύ περισσότερα

Παναθηναϊκός: Εχασε δύο βαθμούς, κέρδισε πολύ περισσότερα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρνηση των «μικρών» του Παναθηναϊκού να χάσουν ακόμα και στην κακή τους μέρα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, ήταν, κατά τον Γιώργο Δώνη, μεγαλύτερο «παράσημο» ακόμα και από τον κερδισμένο (στο 90΄) βαθμό από τον εξαιρετικό φετινό Αστέρα Τρίπολης.

Ηταν μεν η πρώτη βαθμολογική απώλεια των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα, συνεχίζουν όμως το αήττητο σερί τους με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στη Σούπερ Λίγκα, συν μία ακόμη νίκη στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Παρά το -6, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος έχοντας μαζέψει μέσα στο γήπεδο περισσότερους βαθμούς από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, δείχνοντας μια δυναμική που ακόμα και τώρα, συνεχίζει να ξαφνιάζει τους αντιπάλους και να ενθουσιάζει τους οπαδούς του.

Η παρουσία τους στην Τρίπολη (περίπου 5 χιλ.) ήταν εντυπωσιακή και αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην 6η αγωνιστική.

Για να κρατηθεί ψηλά στη βαθμολογία, η ομάδα του Δώνη στηρίχθηκε περισσότερο στην επίθεση παρά στην άμυνα. Εχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια και μετράει 13 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που ισοφαρίζει εκείνη της περιόδου 2011-12 που ήταν η καλύτερη μετά την περίοδο 2001-02, όταν είχε σημειώσει 17 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Υπάρχει ένας πλουραλισμός στους σκόρερ, με χαρακτηριστικό ότι όλοι βοηθούν με κάθε τρόπο, όπως ο Χατζηγιοβάνης ο οποίος έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τρία πέναλτι, όλα μετά το 85΄!

• Θλάση β΄ βαθμού υπέστη ο Στάικος και θα μείνει εκτός για περίπου 20 ημέρες, χάνοντας τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αντίθετα, η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, δίνει την ευκαιρία στους Κάτσε, Μουνιέ και πιθανώς στον Γιόχανσον να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και να επιστρέψουν. Σε καλό δρόμο είναι και ο Αλτμαν, αλλά η επιστροφή του αργεί ακόμα. Οι προπονήσεις στο διάστημα της διακοπής θα είναι μετ’ εμποδίων, καθώς θα λείψουν 12 Ελληνες διεθνείς.

• Συζητείται σήμερα ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ η υπόθεση του Μλάντεν Πέτριτς, στον οποίο έχουν επιδικαστεί 162.000 ευρώ για το υπόλοιπο της εφορίας που αναλογούσε στο συμβόλαιό του όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό.

• Φιλικό παιχνίδι χωρίς θεατές θα δώσουν το ερχόμενο Σάββατο (17.00) οι «πράσινοι» στο «Γ. Καλαφάτης», με αντίπαλο τον Αιγινιακό. Λόγω των πολλών απουσιών και του χαρακτήρα προετοιμασίας του αγώνα, ο Δώνης θα χρησιμοποιήσει κατά βάση αναπληρωματικούς παίκτες, με λιγοστό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή