Η εισβολή στη Βουλή προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια

Η εισβολή στη Βουλή προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων φύλαξης του Κοινοβουλίου ανέκυψαν μετά τη χθεσινή καταδίωξη του οδηγού ενός Fiat Panda από το Αιγάλεω μέχρι την είσοδο της Βουλής. Παρότι το λευκό Ι.Χ. καταδιωκόταν από περισσότερα από 10 περιπολικά και μοτοσυκλέτες, ο οδηγός του κατάφερε να «μπουκάρει» στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και να σταματήσει στην πόρτα του κτιρίου. Για να το πετύχει αυτό, παρέσυρε με σχετική ευκολία την προστατευτική μπάρα, στην είσοδο επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, και έφτασε μέχρι το περιστύλιο οδηγώντας!

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες τη νύχτα και είχε ως κατάληξη τη σύλληψη του οδηγού του λευκού Fiat. Η καταδίωξη ξεκίνησε από την Αττική Οδό, στο ύψος του περιφερειακού του Αιγάλεω, όταν ο 59χρονος, που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Μέσω των λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Σοφίας κατάφερε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, προτού τελικά εισβάλει στο προαύλιο του Κοινοβουλίου. Ο συλληφθείς υπεβλήθη σε αλκοτέστ και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα του ήταν 1,3 mgr αντί 0,25 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών κ.ά.

Αστυνομικοί από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου αποκάλυψαν ότι η βυθιζόμενη μπάρα ασφαλείας, που υπάρχει στην είσοδο της Βουλής και χρησιμοποιείται για την ακινητοποίηση οχημάτων, βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος. Ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι ακόμα κι αν λειτουργούσε, η χρήση της δεν θα ήταν ενδεδειγμένη, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού και των αστυνομικών της φρουράς. Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκαν ότι ο οδηγός του Ι.Χ. θα μπορούσε να είναι π.χ. τρομοκράτης, δήλωσαν ότι «στη διάρκεια της καταδίωξης είχε καταστεί σαφές ότι είχαμε να κάνουμε με οδηγό που ήταν σε κατάσταση μέθης και τίποτα περισσότερο». «Ο φρούραρχος της Βουλής πρέπει να ξαναδεί τα μέτρα ασφαλείας. Αν ήταν κάτι άλλο πιο σοβαρό, τι θα γινόταν; Πρέπει το φρουραρχείο να διεξαγάγει έρευνα γι’ αυτό το θέμα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή