Στον Ντένζελ Ουάσινγκτον το 47ο Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου

Στον Ντένζελ Ουάσινγκτον το 47ο Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα τιμηθεί με το 47ο Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Αμερικανό ηθοποιό σε ειδική εκδήλωση στις 6 Ιουνίου στο Λος Αντζελες, η οποία θα μεταδοθεί αργότερα από το τηλεοπτικό δίκτυο TNT.

«Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι Αμερικανικό είδωλο» δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίνγκερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του AFI.

«Ως ηθοποιός, στέκεται ψηλά ως μια ηρωική, στωική ενσάρκωση των καλύτερων απ’ όλους εμάς, και το κάνει με καρδιά, ανθρωπισμό και ένα από τα πιο λαμπερά χαμόγελα που φωτίζουν την οθόνη. Εξίσου αξιοθαύμαστος ως σκηνοθέτης και παραγωγός, είναι μια δημιουργική υπολογίσιμη δύναμη και ένας από τους πιο δυναμικούς, σημαντικούς καλλιτέχνες που εργάζονται σήμερα. Το AFI είναι περήφανο που τον τιμά με το 47ο Βραβείο Συνολικής Προσφοράς».

Ο Ουάσινγκτον με καριέρα που εκτείνεται πέρα από τέσσερις δεκαετίες, βραβεύθηκε με Όσκαρ για το πολεμικό δράμα «Glory» το 1990 και το αστυνομικό θρίλερ «Training Day» το 2002.

Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες «Cry Freedom», «Malcolm X» «The Hurricane», «Flight», «Fences», και «Roman J. Israel, Esq».

Το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του AFI έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων στους Μελ Μπρουκς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μέριλ Στριπ και Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Πέρσι το βραβείο συνολικής προσφοράς στον κινηματογράφο του AFI παρέλαβε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή