BAUME & MERCIER Clifton Small Complications

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους λάτρεις του κλασικού design και της παραδοσιακής ωρολογοποιίας, που ζητούν κάτι περισσότερο από ένα ρολόι με τρεις δείκτες, η ελβετική Baume & Mercier προτείνει τρεις πολύ ενδιαφέρουσες αισθητικά, μηχανικά και τιμολογιακά προτάσεις. Τα νέα μέλη της συλλογής Clifton έχουν ως κοινό στοιχείο τα λευκά ματ καντράν και είναι εφοδιασμένα με «μικρές», χρήσιμες λειτουργίες: πλήρες ημερολόγιο, retrograde ημερομηνία και ένδειξη power reserve. Και τα τρία μοντέλα έχουν κάσες 43 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με σατινέ και γυαλιστερό φινίρισμα και αεροδυναμικούς βραχίονες για καλύτερη εφαρμογή και άνεση στο καρπό. Δύο κρύσταλλα ζαφειριού σφραγίζουν τις δύο όψεις της κάσας.

BAUME & MERCIER Clifton Small Complications-1

Καθένα από τα μοντέλα Clifton Small Complication υποστηρίζεται μηχανικά από έναν αυτόματο μηχανισμό, βασισμένο στον ελβετικό Soprod Calibre 9040, ο οποίος «χτυπά» με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και διαθέτει ρότορα με ωραία ανάγλυφη διακόσμηση.

 

BAUME & MERCIER Clifton Complete Calendar

BAUME & MERCIER Clifton Small Complications-2

To πρώτο μοντέλο (ref. 10450) είναι ένα πλήρες ημερολόγιο με ιδιαιτέρως ευανάγνωστο καντράν: οι ενδείξεις της ημέρας και του μήνα εμφανίζονται σε δύο παράθυρα κάτω από το 12 ενώ ένας κεντρικός δείκτης από μπλε ατσάλι δείχνει την ημερομηνία. Το καλοσχεδιασμένο σύνολο ολοκληρώνει η ρομαντική ένδειξη φάσεων της Σελήνης στο 6. 

Τιμή: 3.550 €

BAUME & MERCIER Clifton Retrograde Date

BAUME & MERCIER Clifton Small Complications-3

Το δεύτερο μοντέλο (ref. 10449) έχει τις εξής ενδείξεις: power reserve στο 6, ημερομηνίας με δείκτη άμεσης επαναφοράς (retrograde) στο 3, και ημέρας σε ξεχωριστό υποκαντράν στο 9. Και οι τρεις δείκτες σε καθεμία από τις ενδείξεις αυτές είναι από μπλε ατσάλι.

Τιμή: 3.550 €

BAUME & MERCIER Clifton Power Reserve

BAUME & MERCIER Clifton Small Complications-4

Το τρίτο μοντέλο (ref. 10448) έχει στη θέση ώρας 6 ένα μικρό μπλε δείκτη που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχο του ρολογιού πόση ενέργεια έχει διαθέσιμη, ώστε να φροντίζει να φορτίζει τον μηχανισμό. Συμμετρικά τοποθετημένο στο 12 βρίσκεται ένα ημικυκλικό άνοιγμα που αποκαλύπτει μέρος του μηχανισμού και επιτρέπει την παρατήρηση των ταλαντώσεων του τροχού του μπαλανσιέ καθώς και του τρόπου που κινείται η άγκυρα στο σύστημα διαφυγής.

Τιμή: 3.100 €

BAUME & MERCIER Clifton Small Complications-5

Όλα τα ρολόγια είναι στεγανά μέχρι 50 μέτρα και συνδυάζονται με λουράκια από μπλε δέρμα αλιγάτορα που ασφαλίζει στον καρπό με τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα. Αναμένονται στην ελληνική αγορά στα τέλη Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653-5)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή