Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για την «ΕΛΠΙΔΑ» σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για την «ΕΛΠΙΔΑ» σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να ξέρετε ότι είμαι εδώ ψυχή τε και σώματι για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι για εμένα άποψη ζωής ότι πρέπει να κάνεις το καλό. Κοιμάσαι πιο όμορφα το βράδυ», είχε πει τον περασμένο Μάιο η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στους λιλιπούτειους ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, τους γονείς, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Η επίσκεψή της είχε γίνει με την αφορμή της ανακήρυξής της ως «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020». Αλλωστε εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί πολλούς φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κράτησε την υπόσχεσή της και την περασμένη εβδομάδα η ερμηνεύτρια έδωσε μια από τις πιο όμορφες συναυλίες της στο κατάμεστο Ηρώδειο για να σταθεί κοντά στα παιδιά που δίνουν τη σπουδαιότερη μάχη που υπάρχει. Οπως εύστοχα επισήμανε και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαριστώντας την για την υλοποίηση της δέσμευσής της, η τραγουδίστρια έγινε ένας «άγγελος» στο πλευρό τους.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για την «ΕΛΠΙΔΑ» σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο-1

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Ηρώδειο την Παρασκευή το βράδυ.

Παρασκευή βράδυ, ο καιρός ήταν γλυκός, αν και λίγο πιο δροσερός πια, η νύχτα ξάστερη και ο κόσμος διψασμένος για τα τραγούδια της, που τόσο έχει αγαπήσει από τη δεκαετία του ’80. Οι ουρές είχαν σχηματιστεί από νωρίς και την ώρα της έναρξης κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εισέπραξε ένα θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδό του στο ρωμαϊκό ωδείο καθώς συνοδευόταν από τη σύζυγό του Σίσσυ Παυλοπούλου.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι ότι μέσα σε περίπου μία ώρα και 40 λεπτά οι ακροατές έκαναν τον γύρο του κόσμου με την Πρωτοψάλτη, που ερμήνευσε 24 τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου. Από τα κινεζικά και τα σουαχίλι, στα αρμενικά, τα γαλλικά αλλά και τα ισπανικά, τα αγγλικά και τα ιταλικά, η χαρισματική τραγουδίστρια απέδειξε ότι έχει την άνεση με τις γλώσσες που έχουν οι Αιγυπτιώτες. Γεννημένη κοσμοπολίτισσα έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα στον κόσμο, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για την «ΕΛΠΙΔΑ» σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο-2

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισέρχεται χειροκροτούμενος στο Ηρώδειο με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη συναυλία για την «ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει για την πόλη της καταγωγής της, την Αλεξάνδρεια, αλλά και να πει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στην ελληνική δισκογραφία που ήταν «πειραγμένες» με ωραίες τζαζ ενορχηστρώσεις. «Ζήτα μου ό,τι θες», «Ο άγγελός μου», «Θεός αν είναι», «Τα πιο ωραία λαϊκά» και «Το χειροκρότημα», τα τραγούδια που ξεσήκωσαν το Ηρώδειο. Την Πρωτοψάλτη συνόδευε μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, ο τραγουδιστής Γιάννης Μαθές αλλά και η σπουδαία ορχήστρα ΜandolinARTE, σε ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη. Μικρή κοινωνιολογική παρατήρηση από τη βραδιά: οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θεατές έβγαλαν τα κινητά και τράβηξαν φωτογραφίες την τραγουδίστρια στη σκηνή. Οι μικρότεροι σε ηλικία χρησιμοποίησαν τα τηλέφωνα για να φωτογραφηθούν οι ίδιοι στο Ηρώδειο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή