Καταργείται το Google+ μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του

Καταργείται το Google+ μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google «κλείνει» το κοινωικό δίκτυο του Google+ μετά τη διαπίστωση ενός προβλήματος ασφαλείας του δικτύου τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο ευθύνεται για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 500.000 χρηστών του, όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα. 

Η εταιρεία – κολοσσός του διαδικτύου γνωστοποίησε το πρόβλημα μέσω δημοσίευσης, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη δημόσια περιγραφή του προβλήματος ασφαλείας. 

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, μετέδωσε μεταξύ άλλων ότι η Google σκόπιμα απέφυγε την αποκάλυψη του προβλήματος νωρίτερα, για να αποφύγει τον επακόλουθο αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο που θα της επιβαλλόταν.

Το ελάττωμα του Google+ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις επιτρέποντας σε 438 εξωτερικές εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαγγέλματα, φύλο και ηλικία χωρίς άδεια.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι τα προσωπικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν κακόβουλα και πως αυτός ήταν ο λόγος που δεν ενημέρωσε νωρίτερα το κοινό για το σφάλμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή