«Μεγάλοι Ελληνες Ηθοποιοί»: Η βιογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Κ» αυτής της Κυριακής

«Μεγάλοι Ελληνες Ηθοποιοί»: Η βιογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Κ» αυτής της Κυριακής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φώτα, Κάμερα, Πάμε! Ρένα Βλαχοπούλου: η βιογραφία της αξέχαστης ηθοποιού, στον δεύτερο τόμο της σειράς «Μεγάλοι Ελληνες Ηθοποιοί», που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Μια μοναδική σειρά βιογραφιών, από τον Μάκη Δελαπόρτα, που μας ταξιδεύει στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Το δεύτερο βιβλίο της εκδοτικής σειράς της «Κ» είναι αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα της «Κόμισσας της Κέρκυρας», που 14 χρόνια μετά το θάνατό της εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να μας χαρίζει το γέλιο μέσα από τις αξέχαστες ατάκες της.

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα και από τα είκοσί της ήταν μεγάλη τραγουδίστρια της τζαζ, ξεκινώντας με τον Σπάρτακο. Χρόνια αργότερα ο Γιάννης Δαλιανίδης ζήτησε από τον Φίνο να τη βάλει να παίξει στο μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν κρύο» και εκεί αναδείχθηκε και το κωμικό της ταλέντο. 

«Η Ρένα ήταν δύσκολος άνθρωπος. Δεν έκανε παρέα με ανθρώπους του χώρου. Στο σπίτι της ήταν με τον άντρα της, απλή νοικοκυρά, είχε πάθος με την τάξη και την καθαριότητα. Εκείνη στήριξε τα επτά αδέρφια της όταν σκοτώθηκαν οι γονείς τους στον βομβαρδισμό στην Κέρκυρα. Φύλακας άγγελος για πολλούς» αναφέρει ο Μάκης Δελαπόρτας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή