Πρ. Παυλόπουλος: Η δωρεά οργάνων υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης

Πρ. Παυλόπουλος: Η δωρεά οργάνων υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπρακτη και κορυφαία συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τη νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση για τη δημιουργία Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, τη διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η δημιουργία αυτού του Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο σύστημα υγείας της χώρας και πρόσθεσε ότι είναι μία έμπρακτη και κορυφαία συμπαράσταση στον άνθρωπο, στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, ο οποίος έτσι αποφεύγει πια, στο μέλλον, και την πολυέξοδη δοκιμασία αλλά και την επώδυνη αβεβαιότητα του εξωτερικού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου θα δημιουργήσει και μία άλλη νοοτροπία στον τόπο μας σε ό,τι αφορά την δωρεά οργάνων.

«Γιατί εκεί έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Μία άλλη νοοτροπία, που πρέπει να μας διδάξει ότι η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον άνθρωπο. Είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης. Εδώ θα αναφέρω κάτι το οποίο δεν σχετίζεται με τη θρησκεία, αλλά αφορά κάθε άνθρωπο, είτε πιστεύει, είτε όχι: Η δωρεά οργάνων κάνει πράξη τη μετάβαση από την μεγάλη αρχή του "αγαπάτε αλλήλους" στην ακόμη μεγαλύτερη αρχή, του "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν". Και σας είπα: Δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι. Είναι κάτι που αφορά τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο και, ιδίως, στην σημερινή εποχή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, εξήρε τη νέα δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, επισημαίνοντας ότι συνεχίζει επαξίως την παράδοση των μεγάλων ευεργετών μας, η οποία, όπως παρατήρησε, στήριξε ουσιωδώς την πορεία του νεώτερου ελληνικού κράτους, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τα θερμά λόγια του, υπογραμμίζοντας ότι με την ευκαιρία της νέας μεγάλης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ωνάση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, στο οποίο θα γίνονται όλες οι μεταμοσχεύσεις συμβατών οργάνων, απαιτείται και ανανέωση της νοοτροπίας που έχουμε όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις.

«Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χώρας και πέραν αυτής, γι' αυτήν την ομάδα των παιδιών, τα οποία, δυστυχώς, έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο κέντρο. Επίσης, περιλαμβάνει την ανανέωση όλου του εξοπλισμού του υφιστάμενου νοσοκομείου. Περιλαμβάνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα υποτροφιών και εκπαίδευσης γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού. Περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ερευνητικό σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Ακαδημία Αθηνών και ξένα αντίστοιχα ιδρύματα» τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι το έργο είναι στο στάδιο οριστικής μελέτης και επομένως πολύ σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες και θα ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Θα είναι προσιτό στον οποιονδήποτε ασφαλισμένο και ανασφάλιστο και επομένως θα καλύψει όλες τις ανάγκες του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή